Όλα όσα έγιναν στη διήμερη περιοδεία του Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, στην Πάτρα

Συνεντεύξεις - videos
05 Δεκ, 2022

Διήμερη επίσκεψη στην Πάτρα πραγματοποίησε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης  μαζί με στελέχη του κόμματος  την Πέμπτη 1 και την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης συμμετείχε στην κινητοποίηση των Νοσοκομειακών Γιατρών στην  6η Υγειονομική Περιφέρεια, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πατρέων κ Κώστα Πελετίδη, καθώς και με συνδικαλιστές και εργαζόμενους, με εκπροσώπους επαγγελματιών, βιοτεχνών κι εμπόρων, ενώ συζήτησε και με πολίτες της Αχαΐας για την ακρίβεια, τα κόκκινα δάνεια και τις προτάσεις του ΜέΡΑ25.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 βρέθηκε στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών στην Πάτρα έξω από την 6η Υ.ΠΕ. και μετά το πέρας της κινητοποίησης συνάντησε και συνομίλησε με εκπροσώπους των υγειονομικών για το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης και την διαχρονική αποψίλωση του ΕΣΥ από όλες τις μνημονιακές Κυβερνήσεις. Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Γιάνης Βαρουφάκης εξήγησε πως επέλεξε συνειδητά να είναι στο πλευρό των υγειονομικών και να απέχει από τη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου της Μητσοτάκης Α.Ε. για την δευτεροβάθμια περίθαλψη που δολοφονεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), εκφράζοντας τη στήριξη στους υγειονομικούς και διαβεβαιώνοντας πως το ΜέΡΑ25 «Ξεκινάμε έναν ανένδοτο αγώνα».

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ionian TV αναφέρθηκε αναλυτικά στο νομοσχέδιο-ταφόπλακα του ΕΣΥ, τις εκλογές, τις παρακολουθήσεις, την ακρίβεια, τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς, που ήταν και το θέμα συζήτησης το ίδιο βράδυ με πολίτες στην Πάτρα. Στη συζήτηση ανέλυσε τους τρόπους και τις διαδικασίες κερδοσκοπίας των αρπακτικών ταμείων από τα δάνεια του κόσμου με ευθύνη των μνημονιακών Κυβερνήσεων και επεσήμανε πως πρέπει να αντιπαλέψουμε το ίδιο το σύστημα και όχι να εστιάζουμε απλώς εκεί που θέλει το σύστημα να εστιάζουμε για να μην βλέπουμε επί της ουσίας το πρόβλημα, αλλά απλώς τα «συμπτώματα» του. «Τίποτα καλό δεν θα γίνει όσο κυβερνάει ένα σύστημα που κερδίζει από την πτώχευση των πολλών.» δήλωσε και συνέχισε μιλώντας για την πρόταση του ΜέΡΑ25 για την διαχείριση των κόκκινων δανείων και το αναπτυξιακό σχέδιο του ΜέΡΑ25 για την Πάτρα με την μετατροπή της παλιάς βιομηχανικής ζώνης σε κέντρο παραγωγής σύγχρονων συσσωρευτών. Τέλος σε δηλώσεις του σε τοπικά μέσα ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η Πάτρα είναι στην καρδιά μας. Ερχόμαστε πολύ συχνά. Τελευταία φορά που ήμασταν εδώ παρουσιάσαμε το αναπτυξιακό μοντέλο του ΜέΡΑ25 για την ευρύτερη περιοχή, γιατί δεν αρκεί να ερχόμαστε εμείς οι πολιτικοί, όπως ήρθε εδώ ο Πρωθυπουργός με τους Υπουργούς του, να βλέπουμε και να φεύγουμε και να αφήνουμε πίσω αυτήν την συρρικνούμενη μεγαλούπολη χωρίς βοήθεια, χωρίς πλάνο, χωρίς προοπτική.» ενώ ρωτήθηκε και για τις εκλογές και την προοπτική μετεκλογικών συνεργασιών. Την ίδια μέρα κυκλοφόρησε η συνέντευξή του στην εφημερίδα Πελοπόννησος όπου δήλωσε κατηγορηματικά για τις επερχόμενες εκλογές πως «Στόχος μας είναι να χαλάσουμε την μετεκλογική αριθμητική της εγχώριας και ξένης ολιγαρχίας».

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου η μέρα ξεκίνησε με συνάντηση με τον Δήμαρχο Πατρέων κ Κωνσταντίνο Πελετίδη με τον Γιάνη Βαρουφάκη να δηλώνει πως «Στηρίζουμε τον Κ. Πελετίδη γιατί αποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρξει μια ριζοσπαστική λαϊκή ενότητα πέραν κομματικών ορίων». αλλά κα να τονίζει πως «Θεωρούμε ότι η Πάτρα είναι μία πόλη που πάνω στις πλάτες της στηρίζεται η ελπίδα για μία επαναβιομηχάνιση της χώρας. […] Η νεκρή εγκαταλελειμμένη βιομηχανική ζώνη σηματοδοτεί αυτή τη στιγμή για εμάς αυτήν την χαμένη ευκαιρία αλλά και την ελπίδα ότι μπορούμε να φέρουμε νέες πράσινες τεχνολογίες στη χώρα, σε χώρους όπως η αποβιομηχανοποιημένη τέως βιομηχανική ζώνη της Πάτρας. Ο Δήμαρχος, η κοινωνία το θέλουν, η Ελλάδα το έχει ανάγκη. Είναι ντροπή για την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ότι ούτε ένα ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν έχει πάει για πράσινες τεχνολογίες να παραχθούν ξανά σε βιομηχανικούς χώρους στη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας».

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4 ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Πατρέων, τα συμπεράσματα από την πρώτη μέρα περιοδείας του στην Πάτρα λίγο πριν τη συνάντησή του με εκπροσώπους επαγγελματιών, βιοτεχνών κι εμπόρων καθώς και τα έργα που η Κυβέρνηση δεν έχει κάνει δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «Ο κ Μητσοτάκης 3,5 χρόνια δεν έκανε έργα και τώρα μιλάει γι’ αυτά πριν από την πλήρη αποκαθήλωσή του».

Ακολούθησε επίσκεψη του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 στον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών όπου οι εκπρόσωποι του εμπορικού συλλόγου Πάτρας αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος με την ακρίβεια και το ενεργειακό ενώ αναφέρθηκαν και στην αποβιομηχάνιση της περιοχής και την ερημοποίηση της, μες τα μνημόνια, αλλά και από πριν. Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 δήλωσε πως «Η διαδικασία της ερημοποίησης κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει» και αναφέρθηκε στην «απάτη», όπως είπε χαρακτηριστικά, της Κυβέρνησης με το δήθεν πλαφόν στην ενέργεια, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να καταργηθεί η ψευτοαγορά που έχει στηθεί στην ενέργεια.

Στη συνέχεια ο Γιάνης Βαρουφάκης συνάντησε εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στην Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, οι οποίοι μετέφεραν κι αυτοί από την πλευρά τους τα τεράστια προβλήματα και τις ανάγκες του εμπορικού κόσμου και των μικρομεσαίων εμπόρων, βιοτεχνών και επαγγελματιών, με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 να επισημαίνει πως «Υπάρχει μια τεράστια αναντιστοιχία, ένα χάσμα μεταξύ του κεντρικού αφηγήματος της Κυβέρνησης της Μητσοτάκης Α.Ε. και των μνημονιακών κομμάτων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία και η οικονομία, στην Πάτρα, αλλά και σε όλη τη χώρα».

Το βράδυ εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο του Αχαΐα TV και δήλωσε, μεταξύ άλλων, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη πως «Στόχος μας στις εκλογές είναι η ενδυνάμωση της φωνής όσων δεν καλύπτονται απ’ την κοκορομαχία Μητσοτάκη-Τσίπρα».

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο