Γ. Βαρουφάκης με παραγωγικούς φορείς στην Πάτρα: Είμαστε μπροστά σε μία επιταχυνόμενη οικονομική σκοτοδίνη

Δραστηριότητα
02 Δεκ, 2022

Επίσκεψη στον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών και συνάντηση με παραγωγικούς φορείς της πόλης στην Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, είχε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στην Πάτρα.

Οι εκπρόσωποι του εμπορικού συλλόγου Πάτρας υποδέχθηκαν με θέρμη τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 στα γραφεία τους και αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος με την ακρίβεια και το ενεργειακό, που τους πλήττει διπλά όπως είπαν αλλά και στην αποβιομηχάνιση της περιοχής και την ερημοποίηση της, μες τα μνημόνια, αλλά και από πριν. Μια εγκατάλειψη που συνεχίζει και σήμερα με την πληθώρα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Οι εκπρόσωποι του εμπορικού συλλόγου μετέφεραν ακόμα την αγωνία τους για το Ταμείο Ανάκαμψης που θα χρηματοδοτήσει μόνο τους ολιγάρχες.

«Η διαδικασία της ερημοποίησης κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει» ανέφερε από την πλευρά του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 και αναφέρθηκε και στην «απάτη», όπως είπε χαρακτηριστικά, της Κυβέρνησης με το δήθεν πλαφόν στην ενέργεια, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να καταργηθεί η ψευτοαγορά που έχει στηθεί στην ενέργεια. Ο Γιάνης Βαρουφάκης επισήμανε όμως πως όλα αυτά δεν συνιστούν αστοχίες, αλλά μια σχεδιασμένη πολιτική απομύζησης των μικρομεσαίων και της πλειοψηφίας της κοινωνίας υπέρ των ολίγων, «αυτό κάνει η Κυβέρνηση και γι’ αυτό εμείς την ονομάζουμε Μητσοτάκης Α.Ε.» τόνισε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Στη συνέχεια ο Γιάνης Βαρουφάκης συνάντησε εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στην Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, οι οποίοι μετέφεραν κι αυτοί από την πλευρά τους τα τεράστια προβλήματα και τις ανάγκες του εμπορικού κόσμου και των μικρομεσαίων εμπόρων, βιοτεχνών και επαγγελματιών. Οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών των διαφόρων κλάδων πέρα από την ακρίβεια, το ρεύμα και την φορολογία, έθεσαν το ζήτημα των ενοικίων, αλλά και της έλλειψης προσωπικού. «Δεν θα υπάρχει μαγαζί δε λίγο, ούτε επαγγελματίες και τεχνήτες» ανέφεραν με αγωνία οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων εστιάζοντας και στο ιδιωτικό χρέος.

Από την πλευρά του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε σε ένα κοινό νήμα στα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε κλάδο του παραγωγικού κόσμου. «Υπάρχει μια τεράστια αναντιστοιχία, ένα χάσμα μεταξύ του κεντρικού αφηγήματος της Κυβέρνησης της Μητσοτάκης Α.Ε. και των μνημονιακών κομμάτων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία και η οικονομία, στην Πάτρα, αλλά και σε όλη τη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης και επισήμανε πως αυτό ακριβώς καταδεικνύει την μεγάλη κρίση που συνεχίζει να υπάρχει παρά τις τυμπανοκρουσίες του της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και του λοιπού μνημονιακού τόξου.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο