Τομέας Δικαιωμάτων: Συμμετέχουμε στις διαδηλώσεις μνήμης για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
05 Δεκ, 2022

14 χρόνια από την κρατική δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου – Η συλλογική μνήμη δεν διαγράφεται!

14 χρόνια μετά τον θάνατο του 15χρονου, σήμερα ο δολοφόνος του Αλέξη κυκλοφορεί ελεύθερος. Ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας αποφυλακίστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, με οριακή πλειοψηφία (4-3) αφού έκανε δεκτό τον ισχυρισμό περί πρότερου σύννομου βίου.

Παράλληλα τους τελευταίους μήνες, το Κράτος έχει λύσει τα χέρια στις κατασταλτικές δυνάμεις, προσπαθώντας να βάλει σε εφαρμογή τον νόμο Χρυσοχοΐδη για τον περιορισμό των συγκεντρώσεων.

Η δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη από αστυνομικούς τον περασμένο Οκτώβριο του 2021, στο Πέραμα. Ο εν ψυχρώ πυροβολισμός του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη, σήμερα. Είναι δύο, από τις πολλές περιπτώσεις, αστυνομικών παραβιάσεων και αυθαιρεσίας. Ταυτόχρονα με τις καθημερινές επιθέσεις στα κοινωνικά αιτήματα και τις δράσεις αμφισβήτησης και αντίστασης, συνθέτουν ένα τρομακτικό συνδυασμό αυταρχικοποίησης και ακροδεξιάς στροφής του Κράτους.

Η κρατική τρομοκρατία και βαρβαρότητα δεν μπορεί να αγνοηθεί. Η νεολαία, ο κόσμος της εργασίας, και τα κοινωνικά κινήματα έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στην ζωή και το όνειρο για έναν άλλο κόσμο. Τη στιγμή που το Κράτος καλύπτει και υποκινεί τις δολοφονικές ενέργειες της ΕΛΑΣ, καταστέλλει τις λαϊκές διεκδικήσεις και αδιαφορεί για τις ανάγκες των πολλών και το μέλλον της νέας γενιάς, η δικιά μας πλευρά της ιστορίας ας ξαναπιάσει το νήμα της εξέγερσης του Δεκέμβρη του ’08.

Καλούμε όλες και όλους, αύριο, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, στις διαδηλώσεις μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αθήνα: Προπύλαια, 6:30μ.μ.
Θεσσαλονίκη: Καμάρα, 6:00μ.μ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο