Νεολαία ΜέΡΑ25: Η συλλογική μνήμη δεν διαγράφεται – Συμμετέχουμε στη μαθητική πορεία για τον Α. Γρηγορόπουλου

Συνεντεύξεις - videos
05 Δεκ, 2022

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2008:
Το κράτος δολοφονεί ξανά. Αυτή τη φορά έναν μαθητή Γυμνασίου. Ο 15χρονος Αλέξης δολοφονείται από τον ειδικό φρουρό της ΕΛ.ΑΣ.. Τα κυρίαρχα ΜΜΕ από τότε μέχρι και σήμερα αλλοιώνουν την πραγματική εικόνα της δολοφονίας και ξεπλένουν την Ελληνική αστυνομία. Λαός και νεολαία ξεχύνονται στους δρόμους και η κοινωνική οργή τρομοκρατεί το κράτος.
Πέρασαν 14 χρόνια από τότε.
Ο Αλέξης θα ήταν 29.

Σήμερα 05/12 ένας άλλος αστυνομικός πυροβόλησε στο κεφάλι ένα παιδί 16 χρονών Ρομ στη Θεσσαλονίκη, επειδή έφυγε από πρατήριο βενζίνης και δεν πλήρωσε. Για την ΕΛΑΣ ούτε 20 ευρώ δεν αξίζει η ανθρώπινη ζωή. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τον 16χρονο ενώ είχαν αντιληφθεί την ηλικία του, ότι οι αστυνομικοί σήμερα εκτέλεσαν έναν Ρομ ενώ μπορούσαν απλώς να ακινητοποιήσουν το όχημα. Ότι η τιμωρία για τη μη πληρωμή 20 ευρώ είναι η θανατική ποινή, αν είσαι Ρομ.

Πριν λίγους μήνες, στα τέλη Ιουνίου αποφυλακίστηκε ο Κορκονέας, ο αστυνομικός που σε ευθεία βολή σηκώνοντας το όπλο και πλήρους συνείδησης σκότωσε τον Αλέξη. Ο ειδικός φρουρός αποφυλακίστηκε με το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Νίκος Σαμπάνης πέρυσι τον Οκτώβρη και ο Βασίλης Μάγγος πριν δυο χρόνια, δύο καλυμμένες κρατικές δολοφονίες που οι αμετανόητοι δολοφόνοι τους κυκλοφορούν ελεύθεροι κι ανενόχλητοι. Με δίκες παρωδίες και στημένες αποφάσεις.

Δε θα τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν να εκτελούν την νεολαία. Δε θα τους επιτρέψουμε να αλλάξουν τη συλλογική μνήμη, δε θα τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν να ξεπλένουν την ΕΛ.ΑΣ. Το σύστημά τους γεννά δολοφόνους.

14 χρόνια από την κρατική δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Κόντρα στη βία και την καταστολή.
Η συλλογική μνήμη δεν διαγράφεται.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 καλούμε και συμμετέχουμε στη μαθητική πορεία στις 12 στα προπύλαια και στις 18:30 στο κάλεσμα οργανώσεων και συλλογικοτήτων.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο