Γ. Βαρουφάκης: Σήμερα η Μητσοτάκης Α.Ε. επιλέγει με νόμο να δολοφονήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας – Εμείς ξεκινάμε έναν ανένδοτο αγώνα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
01 Δεκ, 2022

Στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών στην Πάτρα έξω από την 6η Υ.ΠΕ. βρέθηκε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην πόλη.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 δήλωσε για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την δευτεροβάθμια περίθαλψη που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή: «Σήμερα, 1η Δεκεμβρίου, είναι μια αποφράδα ημέρα. Σήμερα η Μητσοτάκης Α.Ε. επιλέγει, με νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής, να δολοφονήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τι είναι ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας; Για να ξέρουμε για τι μιλάμε. Ένα σύστημα νοσοκομείων, κέντρων Υγείας, ΕΚΑΒ, υπηρεσιών περίθαλψης γενικότερα, απολύτως ερμητικά απομονωμένο από την αγορά. Γιατί είναι ο μόνος τρόπος η απομόνωση από την αγορά του συστήματος υγείας, η ανυπέρβλητη αξία του αγαθού της Υγείας να μην έχει μια ποταπή αγοραία τιμή. Θεμέλιο ενός εθνικού συστήματος υγείας είναι ο θεσμός του γιατρού και του νοσηλευτή, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Αυτό που πέτυχε ο μακαρίτης ο Γεννηματάς κόντρα στη λυσσαλέα αντίδραση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας που πάλεψαν με νύχια και με δόντια να μη δημιουργηθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας τότε, να μην το ξεχνάμε αυτό. Γιατί σήμερα έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υιός της αγίας οικογένειας και Διευθύνων Σύμβουλος της Μητσοτάκης Α.Ε., να δυναμιτίσει αυτόν τον θεμέλιο λίθο του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το θεσμό του πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης την γιατρών και των νοσηλευτών.

Επέλεξα να μην είμαι στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα, δεν ήθελα να δω το αίσχος να εκτυλίσσεται άλλη μια φορά εξευτελιστικά για τον κοινοβουλευτισμό μας.

Επιλέξαμε να είμαστε εδώ σήμερα, με τους γιατρούς, με τους νοσηλευτές που κράτησαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας ζωντανό, όρθιο τα πέτρινα χρόνια των μνημονίων, που συνεχίζονται μέχρι σήμερα, στα χρόνια της πανδημίας, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που, όπως ακούσαμε από τον πρόεδρό τους, ξεκινάνε έναν ανένδοτο αγώνα, εμείς είμαστε εδώ για να τους στηρίξουμε.
Θα είμαστε εδώ επτά ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο, κάθε μήνα, κάθε χρόνο έως ότου, από τον αγώνα των ανθρώπων του Εθνικού Συστήματος Υγείας με τη δική μας συμπαράσταση, αναστηθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας που δολοφονεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα».

Μετά το πέρας της κινητοποίησης ο Γιάνης Βαρουφάκης συνάντησε και συνομίλησε με εκπροσώπους των υγειονομικών για το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης και την διαχρονική αποψίλωση του ΕΣΥ από όλες τις μνημονιακές Κυβερνήσεις.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο