Το ΜέΡΑ25 είναι η πραγματική προοδευτική αντιπολίτευση στη νύχτα των μνημονίων

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
27 Μάι, 2019

Η χθεσινή κάλπη μας δίνει καταρχάς ένα πρώτο μήνυμα: η διακυβέρνηση της χώρας οδεύει προς την πούρα εθνικοφιλελεύθερη παράταξη, δηλαδή οικονομικό νεοφιλελευθερισμό με κοινωνικό και πολιτικό φασισμό, μισαλοδοξία, ξενοφοβία και συντηρητισμό, με τον σοσιαλφιλελεύθερο ΣΥΡΙΖΑ να κατέρχεται από την εξουσία μετά από 4,5 χρόνια που τα εμπεριείχαν όλα: συνθηκολόγηση άνευ όρων, μονιμοποίηση της λιτότητας μέχρι το 2060, υπερφορολόγηση, περικοπές και ιδιωτικοποιήσεις – ξεπουλήματα, (με πιο τρανταχτά παραδείγματα αυτά των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και του ΟΣΕ).

Μας δίνει όμως κι άλλο ένα μήνυμα, ελπιδοφόρο: πως η μοναδική σοβαρή αντιπολιτευτική φωνή αυτή τη στιγμή στον νεοφιλελευθερισμό κάθε μορφής, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ ή ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτή του ΜέΡΑ25 και του Γιάνη Βαρουφάκη. Το ΜέΡΑ25 έχει καταθέσει ήδη εδώ κι ένα χρόνο το μοναδικό ρεαλιστικό πρόγραμμα εξόδου της πατρίδας μας από τα δεσμά της μονιμοποιημένης λιτότητας, ή της χρεοδουλοπαροικίας αν προτιμάτε, όπως εύστοχα ονομάζει την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα μας ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Το πρόγραμμα του ΜέΡΑ25, δουλεμένο από όλα τα μέλη του κόμματος και ψηφισμένο από αυτά, απαντά στο τι πρέπει να γίνει αύριο το πρωί για την άμεση ανακούφιση της ελληνικής κοινωνικής οικονομίας, όπως οι Επτά Τομές που καταθέτει το ΜέΡΑ25, αλλά και το όραμα του κόμματος για την εμβάθυνση της πραγματικής δημοκρατίας, μέσω του καινοτόμου θεσμού των ΔΙΑΣΚΕΠ (βλ. εκλογικό πρόγραμμα), της κοινωνικής δικαιοσύνης χωρίς αποκλεισμούς και τον μισανθρωπικό κοινωνικό δαρβινισμό που υπέθαλψε ο ΣΥΡΙΖΑ και φέρνει με ένταση στο πολιτικό προσκήνιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως κύρια πολιτική του, της ανάδειξης του πολιτισμού στη θέση του κυρίαρχου πεδίου καθορισμού της ηθικής και αισθητικής της κοινωνίας, την επιτακτική αλλαγή πορείας του παραγωγικού μας μοντέλου στην κατεύθυνση της πράσινης μετάβασης και της παύσης του ξεπουλήμάτος της δημόσιας περιουσίας.

Κόντρα στη λασπολογία, τον λαϊκισμό, τον εθνικισμό, την ξενοφοβία, τις παραπολιτικές κορώνες που έχουν σκοπό να διαφοροποιήσουν τεχνητά τους δύο μεγάλους, το ξεπούλημα, τη λιτότητα και τη μετατροπή δικαιωμάτων σε προνόμια για τους έχοντες, εμείς απαντάμε με συγκεκριμένες, ρεαλιστικές και άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις. Δεν υπάρχει χρόνος για ιδιώτευση, ούτε για αδιαφορία. Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα.

Το ΜέΡΑ25 μιλά πολιτικά και μόνο. Εσύ λοιπόν τι θα επιλέξεις; Ρεαλιστικό προοδευτικό και θεραπευτικό πρόγραμμα για τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνικής οικονομίας ή τους ΝΑΙ σε Όλα του μνημονιακού τόξου των περικοπών, της λιτότητας, των πλειστηριασμών, των ιδιωτικοποιήσεων και της απορρύθμισης των εργασιακών; Η φωνή του ΜέΡΑ25 και του Γιάνη Βαρουφάκη πρέπει να ακούγεται στη Βουλή.

του Αλέξη Σμυρλή, Συντονιστή Πολιτικού Προγράμματος ΜέΡΑ25

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο