Το 3% του ΜέΡΑ25 ως το τέλος μιας αρχής που είναι η μόνη ελπίδα για τις εθνικές εκλογές

Βασικά Κείμενα του site το 2019
27 Μάι, 2019

Το 3% με το οποίο τίμησε ο ελληνικός λαός το ΜέΡΑ25 στις ευρωεκλογές είναι η μόνη ηλιαχτίδα ελπίδας σε αυτή την νύχτα που κράτησε πολύ.

Το ΜέΡΑ25 είναι το μόνο κόμμα που ενισχύθηκε, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη, κάνοντας ανένδοτο διμέτωπο αγώνα κατά της ολιγαρχίας και της ακροδεξιάς που η τρόικα εξέθρεψε μέσα από τις πολιτικές ενίσχυσης της ολιγαρχίας.

  • Προσπάθησαν φιλότιμα να μας φορτώσουν το κόστος της τρόικας
  • Προσπάθησαν φιλότιμα να μας εξαφανίσουν δαιμονοποιώντας την αντίσταση στις τρόικες που έπληξαν τον λαό μας και διέλυσαν την Ευρώπη
  • Προσπάθησαν φιλότιμα να μην αφήσουν να γίνει προγραμματική συζήτηση για το τί μπορεί και τί πρέπει να γίνει αύριο το πρωί υπέρ των πολλών σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • Είπαν ότι κατέβηκα στην Γερμανία επειδή δεν τόλμαγα να εκτεθώ στην Ελλάδα

Δεν τα κατάφεραν.

Το 3% απέδειξε πως ο λαός μας είναι έτοιμος να πει ταυτόχρονα ένα μεγάλο ΟΧΙ κι ένα μεγάλο ΝΑΙ. Ένα ΟΧΙ στις τρόικες εσωτερικού κι εξωτερικού που εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού παντού. Κι ένα ΝΑΙ σε υπεύθυνο, προγραμματικό λόγο που φέρνει κοντά έλληνες, γερμανούς, δανούς, πορτογάλους κλπ υπό την σκέπη ενός κοινού προγράμματος για τις επενδύσεις, για την φτώχεια, για το χρέος, για την διαφάνεια και τον εκδημοκρατισμό.

Αυτό που κατάφερε το ΜέΡΑ25 είναι μια μικρή πολιτική επανάσταση που ανοίγει τον δρόμο για την προοδευτική μας ατζέντα.

Χτες, είδαμε το τέλος μιας αρχής για το ΜέΡΑ25.

Σήμερα ξεκινά η αρχή της εκστρατείας μας για τις εθνικές εκλογές.

Γιάνης Βαρουφάκης, γραμματέας ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο