1η μέρα περιοδείας του ΜέΡΑ25 στην Κρήτη: Ηράκλειο

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
20 Ιούλ, 2020

Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου επισκέφτηκε τη Δευτέρα το πρωί ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με τον Βουλευτή Ηρακλείου Γιώργο Λογιάδη, την Βουλευτή Ά Αθήνας Αγγελική Αδαμοπούλου, τον Εκπρόσωπο Τύπου Μιχάλη Κριθαρίδη και στελέχη του κόμματος για να παραδώσουν στην διοίκηση του νοσοκομείου 2.000 μάσκες προστασίας και να συνομιλήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί.

Τα προβλήματα και στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο καταδεικνύουν το καθόλα απατηλό αφήγημα της Κυβέρνησης περί θωράκισης και στελέχωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας εν μέσω της πανδημίας. Γι’ αυτό ως ΜέΡΑ25 θα συνεχίσουμε να απαιτούμε από την Κυβέρνηση άμεσες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και ενίσχυση των πόρων και των δομών για την δημόσια υγεία.

Αφού οι Βρυξέλλες δεν υπολογίζουν στο έλλειμμα τις δαπάνες για την υγεία όπως μας διαβεβαιώνει ο κ. Μητσοτάκης γιατί δεν προχωράει στην άμεση και σοβαρή ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας και αντ’ αυτού προαναγγέλει ΣΔΙΤ;

Η αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 βρέθηκε στη συνέχεια στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, ένα ιστορικό εργατικό κέντρο με πολλούς και νικηφόρους αγώνες. Ο πρόεδρος του κέντρου και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ενημέρωσαν τον Γραμματέα, τους βουλευτές και τα στελέχη του ΜέΡΑ25 για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον τουρισμό, την εστίαση, στην εποχική απασχόληση, στη ξενάγηση, ακόμα και την οικοδομή.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεσμεύτηκε να υποστηρίξει και να αναδείξει τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους, δίνοντας «φωνή» σε όλους τους ανθρώπους της εργασίας που βιώνουν μια ακόμα επίθεση στα δικαιώματα τους και τα κεκτημένα τους.

Ακολούθησε συνέντευξη τύπου του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 στο για την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το κόμμα για την προστασία των πολιτών από την εντεινόμενη οικονομική κρίση και την ανάκτηση της δημοκρατικής κυριαρχίας της χώρας σε χρήσιμα για την κοινωνία θεσμικά εργαλεία. Ενώ κατόπιν των δημοσιογραφικών ερωτήσεων συζητήθηκαν ακόμα τα ελληνοτουρκικά, η «σκανδαλολογία» των μνημονιακών κομμάτων και τα τοπικά ζητήματα που απασχολούν το νησί.

Το απόγευμα τέλος πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους φορέων από το Ηράκλειο, με μέλη και φίλους του κόμματος. Στη συζήτηση τέθηκαν αρκετά θέματα που απασχολούν τους πολίτες από το αεροδρόμιο στο Καστέλι, μέχρι την παραγωγική ανασυγκρότηση, τον πρωτογενή τομέα, την καύση των απορριμμάτων, την ανακύκλωση, τον τουρισμό, τον πολιτισμό αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οργανώνεται το ΜέΡΑ25 σε κάθε γωνία της χώρας για να δώσει τη μάχη του μαζί και για την κοινωνία.

Η περιοδεία της αντιπροσωπείας του ΜέΡΑ25 στο νησί της Κρήτης συνεχίζεται αύριο στην Ιεράπετρα, τον Άγιο Νικόλαο και το Ρέθυμνο, καθώς και την Τετάρτη στα Χανιά.

2η μέρα περιοδείας του ΜέΡΑ25 στην Κρήτη: Ιεράπετρα, Άγιος Νικόλαος και Ρέθυμνο

3η μέρα περιοδείας του ΜέΡΑ25 στην Κρήτη: Χανιά

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο