Σοφία Σακοράφα: Φαράγγι Καντάνου «Ιστορικός τόπος, όχι κρανίου τόπος»

Συνεντεύξεις - videos
20 Ιούλ, 2020

«Η διαφύλαξη του ιστορικού Φαραγγιού της μαρτυρικής Καντάνου είναι καθήκον όλων μας. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει κρανίου τόπος». Αυτό δήλωσε η Αντιπρόεδρος της Βουλής Σοφία Σακοράφα, Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών ΜέΡΑ25,που επισκέφθηκε την Κάντανο στις 17 Ιουλίου 2020, προκειμένου να δηλώσει έμπρακτα την κάθετη αντίθεσή της στην απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης για την επέκταση της λατομικής ζώνης εντός του Ιστορικού Φαραγγιού.

Η Σοφία Σακοράφα, επισκέφτηκε αρχικά τα μαρτυρικά Φλώρια και απέτισε φόρο τιμής στο μνημείο των πεσόντων. Κατόπιν, μαζί με μέλη της «Πρωτοβουλίας Κατοίκων για την Προστασία του Ιστορικού Φαραγγιού της Καντάνου» και κατοίκους της Καντάνου, διέσχισε το ιστορικό φαράγγι. Είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν από κοντά την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, αλλά και την χαίνουσα πληγή του λειτουργούντος λατομείου.

Η σχεδιαζόμενη επέκταση της λατομικής ζώνης θα καταστρέψει τόσο το δάσος όσο και το μοναδικό σωζόμενο χειροποίητο λιθόκτιστο δρόμο μνημείο της τεχνικής προσπάθειας της δεκαετίας του 1920. Στο Δημαρχείο της Καντάνου υποδέχτηκαν την κυρία Σακοράφα και τους συνεργάτες της ο δημαρχεύων αντιδήμαρχος Καντάνου Μιχάλης Μπικάκης , ο αντιδήμαρχος Γ. Βακάκης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Αντιπολίτευσης Γ. Γεωργυλάκης (Λαϊκή Συσπείρωση) , οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Ντουντάκης , Α.Καστρινάκης και η πρώην Βουλευτής Στέλλα Αλφιέρη. Ακολούθησε συζήτηση για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, ενώ για άλλη μια φορά ο κ. Μπικάκης επανέλαβε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για κατάργηση της επέκτασης της λατομικής ζώνης. Η κυρία Σακοράφα επανέλαβε τη στήριξή της στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων της μαρτυρικής Καντάνου και δεσμεύτηκε να το στηρίξει, πέρα από τη φυσική της παρουσία, με όλα τα μέσα που της δίνει η ιδιότητά της και η θέση της.

Η Κυρία Σακοράφα δήλωσε «Όσοι νομίζουν πως με μεθοδεύσεις και διαδικαστικές αλχημείες, αν όχι παρανομίες, θα μπορέσουν να υλοποιήσουν τα εγκληματικά τους σχέδια γελιούνται. Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες για να τους εμποδίσουμε. Η κατάργηση της επέκτασης της λατομικής ζώνης είναι μονόδρομος για την Περιφέρεια Κρήτης»

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο