Τομείς Παιδείας & Εργασίας: Δίκαια τα αιτήματα της ΟΙΕΛΕ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
20 Ιούλ, 2020

Πραγματοποιήθηκε στις 15/7,  συνάντηση μεταξύ της Αντιπροέδρου  της Βουλής Σοφίας Σακοράφα, βουλευτή Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25  και εκπροσώπων του Προεδρείου της ΟΙΕΛΕ . Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης από το  Τομέα Παιδείας του ΜέΡΑ25 ο Κ. Χουλιάρας και  από το  Τομέα Εργασίας & Συνδικαλισμού του ΜέΡΑ25 η Ε. Βουβουλούδα.

Οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ εξέθεσαν τις απόψεις τους για το νομοσχέδιο Κεραμέως και κατέθεσαν σχετικό αναλυτικό υπόμνημα,  με τις επιπτώσεις του νομοσχεδίου στην ιδιωτική εκπαίδευση και στους εκπαιδευτικούς .

Η κα. Σακοράφα αφού τόνισε ότι ήταν ενήμερη για το νομοσχέδιο και στη συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ δεν χρειαζόταν να πείσουν το ΜέΡΑ25 για κάτι, αφού το Μέρα25 έχει ήδη αποφασίσει να καταψηφίσει το νομοσχέδιο, ενημέρωσε την ΟΙΕΛΕ ότι το ΜέΡΑ25 στηρίζει τον αγώνα και τα αιτήματα των εργαζομένων στα ιδιωτικά σχολεία.

Το νομοσχέδιο αυτό θα βλάψει την ισονομία ανάμεσα στους μαθητές των δημοσίων και των ιδιωτικών σχολείων και θα δημιουργήσει μείζον ζήτημα νομιμότητας των προαγωγικών και απολυτήριων τίτλων που εκδίδουν τα ιδιωτικά σχολεία. Διαλύει, εντελώς τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών και καταργεί το κοινωνικό ρόλο του  ιδιωτικού σχολείου ως παρόχου δημοσίου αγαθού, μετατρέποντάς το αποκλειστικά σε επιχείρηση.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο