Τομέας Αθλητισμού: Στο πλευρό των δίκαιων αιτημάτων του ΠΑ.Σ.Α.Π.

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
21 Ιούλ, 2020

Συνάντηση πραγματοποίησαν η βουλευτής Β’ Πειραιά και Γραμματέας της ΚΟ του ΜέΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα και ο τομεάρχης Αθλητισμού του κόμματος Κωνσταντίνος Χουλιάρας με τον Πρόεδρο, Παναγιώτη Πελεκούδα και τον Γενικό Γραμματέα, Γιάννη Αχιλλεόπουλο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Α.Π.) όπου ενημερώθηκαν για τα αιτήματα και τα προβλήματά τους.

Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑ.Σ.Α.Π. υπογράμμισαν το πόσο σημαντικό είναι να λαμβάνει η ΕΕΑ το πόρισμα της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ-ΠΑΣΑΠ-ΕΟΠΕ ως δεσμευτικό και όχι απλά ως γνωμοδοτικό, όπως και την αναγκαιότητα να συνεδριάζει η ΕΕΑ για το βόλεϊ πολύ νωρίτερα και όχι μια εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, δεδομένου πως η διαδικασία είναι χρονοβόρα και πρέπει να υπάρχει προτεραιότητα σε σχέση με τα άλλα αθλήματα. Επίσης αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα ασφάλισης από την πρώτη μέρα εργασίας και τη διασφάλιση ενός κατώτατου μισθού αμοιβής στους επαγγελματίες αθλητές της Α1 ανδρών καθώς και τη μετατροπή της Α1 γυναικών σε καθεστώς που να επιτρέπει στις αθλήτριες να ασφαλίζονται και να έχουν εργασιακά δικαιώματα ανάλογα των ανδρών που είναι επαγγελματίες.

Η βουλευτής προχώρησε ήδη σε ερωτήσεις για τα προαναφερθέντα ζητήματα, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ δεσμεύτηκε πως, στο πλαίσιο συζήτησης του αθλητικού νομοσχεδίου στη Βουλή, το ΜέΡΑ25 θα προχωρήσει στην κατάθεση σχετικών τροπολογιών.

Ανάγκη ενίσχυσης της Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ

Κατανομή ποσών επιχορηγήσεων στις αθλητικές ενώσεις

Καθυστέρηση αδειοδοτήσεων λόγω της διαδικασίας συνεδριάσεων της ΕΕΑ

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο