2η μέρα περιοδείας του ΜέΡΑ25 στην Κρήτη: Ιεράπετρα, Άγιος Νικόλαος και Ρέθυμνο

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
22 Ιούλ, 2020

Στην Ιεράπετρα βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, ο Βουλευτής Ηρακλείου Γιώργος Λογιάδης, η Βουλευτής Α’ Αθήνας Αγγελική Αδαμοπούλου, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μιχάλης Κριθαρίδης και πλήθος μελών και στελεχών του ΜέΡΑ25, όπου συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Επιτροπής Πολιτών Ιεράπετρας οι οποίοι εναντιώνονται στο αιολικό πάρκο που μεθοδεύει η Κυβέρνηση και η κ. Μενδώνη, μέσω της παράκαμψης του ΚΑΣ εντός αρχαιολογικού χώρου.

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι απαραίτητες, όχι όμως σε κατοικημένες περιοχές, σε περιοχές natura και σε αρχαιολογικούς χώρους. Χρειάζεται ένα δημόσιο δίκτυο ανανεώσιμων πηγών που δεν θα το νέμεται η ολιγαρχία και δεν θα υποβαθμίζει το περιβάλλον, τις αρχαιότητες και τη ζωή των κατοίκων.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Λασιθίου και στο Εμπορικό Επιμελητήριο στον Άγιο Νικόλαο πραγματοποίησε η αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25. Τόσο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων όσο και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες έθεσαν στον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 πληθώρα ζητημάτων που τους απασχολούν από τις συνέπειες της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης μετά και τον κορωνοιο, αλλά και την αδράνεια και προχειρότητα της Κυβέρνησης που σήμερα πανηγυρίζει για τα εντελώς ανύπαρκτα 70 δις.

Το απόγευμα η αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 βρέθηκε στο Ρέθυμνο όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου και με εκπροσώπους των επιχειρηματιών της πόλης στο Επιμελητήριο.

Οι πολίτες αγωνιούν για την επόμενη μέρα και δεν πείθονται από την κυβερνητική προπαγάνδα περί των υποτιθέμενων πακτωλών χρημάτων των Βρυξελλών. Όσες φιέστες και να στήσει η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν θα μπορέσει να κρυφτεί από τα προβλήματα αυτών των ανθρώπων που καθημερινά διογκώνονται.

Συνεχίζουμε αύριο με την τελευταία στάση της περιοδείας μας στην Κρήτη, τα Χανιά όπου θα πραγματοποιηθεί και συνέντευξη τύπου του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 και θα αποκαλυφθεί τι ακριβώς συμβαίνει με τα «70 δις» που διαφημίζει η Κυβέρνηση ότι έλαβε από την Ε.Ε.

1η μέρα περιοδείας του ΜέΡΑ25 στην Κρήτη: Ηράκλειο

3η μέρα περιοδείας του ΜέΡΑ25 στην Κρήτη: Χανιά

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο