3η μέρα περιοδείας του ΜέΡΑ25 στην Κρήτη: Χανιά

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
23 Ιούλ, 2020

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο των Χανίων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης από τους βουλευτές του ΜέΡΑ25 Αγγελική Αδαμοπούλου και Γιώργο Λογιάδη και στελέχη του κόμματος. Η αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 συνάντησε εκπροσώπους των σωματείων των υγειονομικών και την διοίκηση του νοσοκομείου.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εθνικό σύστημα υγείας είναι κοινά με όσα έχουμε συναντήσει και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας που έχουμε επισκεφτεί. Τρομερές ελλείψεις προσωπικού, επικουρικοί γιατροί με συμβάσεις μάλιστα που λήγουν σύντομα, έλλειψη πόρων και υποδομών. Αυτή η εικόνα των δημοσίων νοσοκομείων δεν έχει καμία σχέση με αυτό που παρουσιάζει η Κυβερνητική προπαγάνδα σχετικά με την θωράκιση τους εν μέσω πανδημίας. Χρειάζονται άμεσες, μόνιμες, και μαζικές προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων στο εργατικό κέντρο Χανίων με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, τους Βουλευτές και τον Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη καθώς και μέλη από το ΜέΡΑ25 Χανίων. Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου και οι εκπρόσωποι των σωματείων ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα οι εποχικά απασχολούμενοι. Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεσμεύτηκε να πιέσει το ΜέΡΑ25 το Υπουργείο Εργασίας για να αναλάβει σχετικές πρόνοιες για τους εποχικά εργαζόμενους.

Ακολούθησε συνέντευξη τύπου του Γραμματέα του κόμματος για την πρόταση νόμου του κόμματος για προστασία των πολιτών από την εντεινόμενη οικονομική κρίση, για τα περιβόητα και ανύπαρκτα 70 δις της Κυβέρνησης από το πακέτο ανάκαμψης και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Βουλευτή Α’ Αθήνας Αγγελικής Αδαμοπούλου και του Εκπροσώπου Τύπου Μιχάλη Κριθαρίδη με μέλη από τη διοικούσα επιτροπή των Ελλήνων κοινωνιολόγων στα Χανιά.

Στη συνέχεια ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνομίλησε με πολίτες στα Χανιά που αγωνιούν για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας. Ο Ηρακλής της Κυβέρνησης όχι μόνο δεν συνιστά λύση στο πρόβλημα, αλλά συνειδητό έγκλημα. Το ΜέΡΑ25 έχει καταθέσει συγκεκριμένη νομοθετική πρόταση για την οριστική προστασία της πρώτης κατοικίας των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τέλος έγινε μια συνάντηση με φίλους και μέλη του κόμματος το βράδυ στα Χανιά, όπου έλαβε χώρα εκτενής συζήτηση για την πολιτική κατάσταση της χώρας και της οργάνωση του ΜέΡΑ25 απ’ άκρη σ’ άκρη της επικράτειας.

1η μέρα περιοδείας του ΜέΡΑ25 στην Κρήτη: Ηράκλειο

2η μέρα περιοδείας του ΜέΡΑ25 στην Κρήτη: Ιεράπετρα, Άγιος Νικόλαος και Ρέθυμνο

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο