Τα κρούσματα σπάνε το ένα μαύρο ρεκόρ μετά το άλλο και η κυβέρνηση αρνείται ακόμα να ενισχύσει το εθνικό σύστημα υγείας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
02 Νοέ, 2021

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά έχει χάσει κάθε έλεγχο στην πορεία της πανδημίας. Tα μαύρα ρεκόρ σπάνε καθημερινά το ένα το άλλο και η κατάσταση είναι ηδη δραματική χωρίς καν να έχουμε μπει ακόμα ουσιαστικά στον φετινό χειμώνα και χωρίς φυσικά να προχωράει η εμβολιαστική διαδικασία με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Το ΜέΡΑ25 προειδοποιούσε, ζητούσε και επεσήμανε καιρό τώρα -από την έλευση ακόμα της πανδημίας στη χώρα μας- πως η κυβέρνηση επιλέγει έναν δρόμο όχι μόνο ανεύθυνο, αλλά και συνειδητά επικίνδυνο και εγκληματικό. Τα κατασταλτικά μέτρα και οι ανόητες και ανούσιες απαγορεύσεις τις οποίες εξετάζει και πάλι η κυβέρνηση δεν είναι η λύση, ούτε η δαιμονοποίηση των ανεμβολίαστων με τον προωθούμενο διχασμό και κοινωνικό αυτοματισμό, είναι.

Η κυβέρνηση έπρεπε -και πρέπει- να κάνει το βασικό και πρώτιστο, να ενισχύσει πραγματικά το εθνικό, δημόσιο σύστημα υγείας με μόνιμες προσλήψεις, με υποδομές, με υλικοτεχνικά μέσα και όχι να χρησιμοποιήσει την πανδημία σαν μια νέα ευκαιρία για την περαιτέρω καθίζηση του προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων.

Έπρεπε -και πρέπει- να στηθεί το δημόσιο δίκτυο για τα δωρεάν, μαζικά ράπιντ τέστ για εμβολιασμένους και μη. Έπρεπε και πρέπει να πάψει αυτή η κατάσταση που επικρατεί καθημερινά στα μέσα μαζικής μεταφοράς με τον κόσμο να συνωστίζεται αναγκαστικά σε συρμούς και οχήματα εξαιτίας της έλλειψης και των αραιών δρομολογίων. Έπρεπε και πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό που επικρατεί στις σχολικές αίθουσες με τους μαθητές να στοιβάζονται ανά 30+ σε κάθε τάξη.

Τίποτα από όλα αυτά δυστυχώς δεν έκανε και δεν φαίνεται να προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση. Αντίθετα, τα μόνα που έχει να επιδείξει είναι εμπαιγμός, επικοινωνία, νουθεσίες, αυταρχικότητα, και, φυσικά, η καραμέλα της ατομικής ευθύνης. Έτσι όμως δεν ξεπερνάς την τραγωδία αυτή την οποία ζούμε. Η κυβέρνηση ωστόσο προτιμά τη διαιώνιση μιας επικίνδυνης και εγκληματικής κατάστασης για τη δημόσια υγεία και την κοινωνία, από την υπέρβαση της ιδιωτικομανίας και των συμφερόντων που ακόμα και μέσα στην πανδημία εξυπηρετεί.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο