Γ. Βαρουφάκης στους εκπροσώπους των λαϊκών αγορών: H Κυβέρνηση έχοντας κάνει τα πάνδεινα να χτίσει αντι-λαϊκές αγορές παντού τώρα χτυπάει τις λαϊκές αγορές

Συνεντεύξεις - videos
02 Νοέ, 2021

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των παραγωγών των λαϊκών αγορών με μέλη του ΜέΡΑ 25 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή. Από την μεριά των παραγωγών συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Παραγωγών Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών Άγγελος Δερετζης ο Γραμματέας Παντελής Μόσχος καθώς και μέλη της Συνομοσπονδίας. Από τη μεριά του ΜέΡΑ 25 συμμετείχαν ο Γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης, η βουλεύτρια Μαρία Απατζίδη, ο Διευθυντής της Κ.Ο. Αλέξης Σμυρλής και το Μέλος της Π.Γ. Κώστας Ντάσκας. Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα τα μέλη του ΜέΡΑ 25 άκουσαν τους προβληματισμούς των παραγωγών οι οποίοι κατήγγειλαν την κυβέρνηση για εμπαιγμό και προπαγάνδα εναντίον των παραγωγών των λαϊκών αγορών, στηλιτεύοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να διαλύσει και να ελέγξει τις λαϊκές αγορές και τους παραγωγούς, με εξοντωτικές προβλέψεις υπέρ των μεγαλεμπόρων και των σουπερμάρκετ.

Ο Γ. Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης δήλωσε πως η κυβέρνηση έχοντας κάνει τα πάνδεινα για να χτίσει αντι-λαϊκές αγορές παντού τώρα χτυπάει τις λαϊκές αγορές. Αυξάνει η τιμή ενέργειας; Η «Μητσοτάκης Α.Ε.» πουλάει τη ΔΕΗ σε εταιρείες, που εξ ορισμού θέλουν να ακριβύνουν το ρεύμα. Παλεύουν οι μικρομεσαίοι να αποφύγουν την έξωση και τον πλειστηριασμό; Η «Μητσοτάκης Α.Ε.» βάζει το πτωχευμένο κράτος να υποθηκεύσει άλλα 23 δις χρέους για να τα δώσει στα ίδια αυτά αρπακτικά ταμεία. Ακριβαίνουν τα τρόφιμα; Η «Μητσοτάκης Α.Ε.» χτυπά το μόνο ανταγωνισμό που εμποδίζει τα σουπερμάρκετ να οργιάζουν σε ανατιμήσεις, τις λαϊκές αγορές. Έχοντας κάνει τα πάνδεινα να χτίσουν αντι-λαϊκές αγορές παντού, (για την ενέργεια, τα κόκκινα δάνεια, κ.ο.κ.) τώρα χτυπάνε τις λαϊκές αγορές. Η απάντησή μας; Λαϊκή συστράτευση για να ρίξουμε όχι μόνο αυτήν την κυβέρνηση, αλλά και την ολιγαρχία που κρύβεται πίσω της.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο