Συνάντηση του ΜέΡΑ25 με την Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων στα ΚΕΠ

Δραστηριότητα
07 Δεκ, 2022

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εργαζομένων στα ΚΕΠ και του ΜέΡΑ25.

Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα ΚΕΠ παρευρέθησαν οι:
Κοχύλης Παναγιώτης, Πρόεδρος, Ρίτσα Δάφνη, Αντιπρόεδρος, Τσαμίτας Νεκτάριος, Γενικός Γραμματέας, Ηλιοπούλου Αντωνία, Ταμίας, Σπυροπούλου Μαρία, Μέλος Δ.Σ., Ζιώζιος Κωνσταντίνος, Μέλος Δ.Σ.

Από το ΜέΡΑ25 συμμετείχαν μέλη του Πολιτικού Σχεδιασμού, ο Διευθυντής της Κ.Ο. κ. Αλέξης Σμυρλής, η κ. Χρύσα Νούλα, αναπληρώτρια συντονίστρια Τομέα Δημόσιας Διοίκησης ως εκπρόσωπος της βουλεύτριας Σ. Σακοράφα, καθώς και μέλος του Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Αλίκη Κασσή.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας μας εξέθεσαν αναλυτικά τα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, όπως η απουσία μισθολογικών αναπροσαρμογών και η αντικατάσταση αυτών με αμφίβολα επιδόματα που συνδέονται με ποσοτική και όχι ποιοτική αξιολόγηση των υπηρεσιών τους.

Μας κατήγγειλαν την ανεπάρκεια των κτιριακών τους υποδομών στην εξυπηρέτηση και πρόσβαση συμπολιτών μας ΑμΕΑ, καθώς και τις ελλείψεις σε εξοπλισμό που αναδεικνύονται μετά από κάθε φιλόδοξη εξαγγελία της κυβέρνησης.
Τονίσαμε από κοινού ότι παρατηρείται παραίτηση του κράτους και στροφή σε ιδιωτικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης πολιτών, με συνοδά προβλήματα στον ευαίσθητο τομέα των προσωπικών δεδομένων.

Κατά τη συνομιλία μας υπήρξε σύγκλιση απόψεων για τα ζωτικά θέματα που μας εξέθεσαν και συμφωνήσαμε ότι υπάρχει μεγάλη καταξίωση του έργου και των υπηρεσιών τους στη συνείδηση των πολιτών αλλά και μεγάλη ανάγκη εξυπηρέτησης των πιο ευάλωτων και ασθενέστερων οικονομικά πολιτών στην εποχή της βίαιης ψηφιοποίησης που βιώνουμε.

Το ΜέΡΑ25 δεσμεύτηκε για επικοινωνία, συνεργασία και στήριξη από την κοινοβουλευτική μας ομάδα. Στηρίζουμε την αναδιάρθρωση των ΚΕΠ με ορθολογική και διαφανή διαχείριση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης προς τους Δήμους.
Τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων αναγνωρίζονται και στις προτάσεις του ΜέΡΑ25 για δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση.

 

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο