Υπό αυτό το πρίσμα, οι σχηματισμοί και ανασχηματισμοί κυβερνήσεων είναι σαν το casting των ρόλων σε μια ταινία. Κατ’ εντολή των παραγωγών, ο σκηνοθέτης πρωθυπουργός επιλέγει τον/την κατάλληλη για να επιτελέσει ρόλο είτε επιθετικό, πλασάροντας τις ταξικές πολιτικές, είτε συντηρητικό, να τις διατηρήσει αφού έχουν θεσμοθετηθεί. Ο Άδωνις Γεωργιάδης φερ ειπείν, μέγας καρατερίστας της ρευστοποίησης των ζωών μας -με το «αδιευκρίνιστο» αζημίωτο πάντα, αναλαμβάνει ρόλους πλασαρίσματος ακραία ταξικών πολιτικών. Η τοποθέτησή του σε υπουργική καρέκλα σημαίνει αυτόματα πως το εν λόγω πεδίο βαίνει προς επιθετική ρευστοποίηση υπέρ των μεγαλοκαρχαριών. Στο υπουργείο Εργασίας που ήταν μέχρι χθες, ρευστοποίησε τον χρόνο εργασίας καταργώντας ουσιαστικά το 8ωρο και τώρα μπαίνει η Δόμνα Μιχαηλίδου για να παίξει κατενάτσιο πάνω στο ταξικό γκολ που φάγαμε οι εργαζόμενοι.
Η τοποθέτηση του Γεωργιάδη, εν μέσω μάλιστα νέας έξαρσης κορονοϊού με 60 νεκρούς την εβδομάδα, στο υπουργείο Υγείας, μόνο μαύρα μαντάτα μπορεί να φέρει. Ο άνθρωπος με τα αδιευκρίνιστα ποσά στους τραπεζικούς του λογαριασμούς απ’ όταν είχε εκτελέσει ξανά την υγεία ως υπουργός, έρχεται να αποτελειώσει τον όποιο δημόσιο χαρακτήρα της προς όφελος των ιδιωτών κλινικαρχών, βάζοντας σε εφαρμογή τον Ν.4999/2022 που ουσιαστικά κατάργησε το ΕΣΥ.
Η δε τοποθέτηση του βετεράνου της καταστολής και εμπνευστή των ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ/ΔΡΑΣΗ και της εν γένει στρατιωτικοποίησης της αστυνομίας Μ. Χρυσοχοϊδή, σημαίνει πως η ανάγκη για καταστολή κοινωνικών αντιδράσεων στο αμέσως προσεχές μέλλον θα είναι μεγάλη για κυβέρνηση και ολιγαρχία. Βάζοντας μπροστά τα ΜΜΕ και την καταστολή, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να χειραγωγήσει την κοινωνία, η οποία θα βράζει με τους λογαριασμούς ρεύματος και των σουπερ-μάρκετ, τη διάλυση παιδείας με την καταστρατήγηση του Άρθρου 16, με τη ρευστοποίηση εργασίας και υγείας.
Μπροστά σε αυτές τις κινήσεις Μητσοτάκη – Ολιγαρχίας, απαντάμε με ενότητα στην αντίσταση, με μαζικό αγώνα και ορθολογικές προτάσεις υπέρ των πολλών.
Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.