Νεολαία ΜέΡΑ25: Κονδύλια στις διοικήσεις, αυτοδιαχείριση στην καθαριότητα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
09 Ιαν, 2024
Τη Δευτέρα 8/1/24 οι φοιτήτριες και οι φοιτητές του ΕΚΠΑ, προς έκπληξή τους, αντίκρισαν χώρους οι οποίοι δεν ήταν καθαροί. Απουσίαζαν οι άνθρωποι εκείνοι που φρόντιζαν καθημερινώς για την καλή κατάσταση των χώρων του πανεπιστημίου. Έγινε ενημέρωση πως απολύθηκαν 100 εργαζόμενοι και πως το Πανεπιστήμιο καθυστέρησε να υπογράψει τις συμβάσεις για την καθαριότητα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει προσωπικό μέχρι την Δευτέρα.

Αυτό σημαίνει πως στην τελευταία εβδομάδα στην οποία γίνονται μαθήματα, οι φοιτήτριες, οι φοιτητές και οι άνθρωποι που βρίσκονται εντός του πανεπιστημίου θα πρέπει είτε να αναλάβουν μόνοι τους δράση, είτε να υπάρχουν σε ρυπαρούς χώρους. Οι ιθύνοντες μας έδειξαν την ανικανότητά τους να διαχειριστούν την καθαριότητα, ενδεχομένως και την σκοπιμότητά τους, όταν το καλοκαίρι έκαναν συμβάσεις με εργολάβους και μας την δείχνουν και σήμερα με όσα έγιναν.

Πράγματι, δημιουργεί πληθώρα ερωτημάτων το πώς ένα τόσο σπουδαίο Πανεπιστήμιο, που μάλιστα κάνει επεκτάσεις σε Κύπρο, αδυνατεί να παρέχει τόσο βασικές υπηρεσίες. Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 απαιτούμε να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό για την καθαριότητα με βάση τις ανάγκες κάθε σχολής και ο τερματισμός της συνεργασίας με εργολάβους.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο