Υποχρεωτική συνεπιμελεια: μέρος του προβλήματος όποιος απέφυγε να καταψηφίσει συγκεκριμένες «δύσκολες» διατάξεις

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
20 Μάι, 2021

Με 156 θετικές ψήφους και μετρώντας 2 ηχηρές κυβερνητικές διαρροές ψηφίστηκε το σκοταδιστικό νομοσχέδιο του κ. Τσιάρα για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια.

Το ΜέΡΑ25 έδωσε με συνέπεια μια μεγάλη μάχη από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή για να μην περάσει το παρόν αναχρονιστικό νομοθέτημα, μάχη που θα συνεχίσει και στην κοινωνία έξω από την Βουλή για να μην επιτευχθούν οι επικίνδυνοι κυβερνητικοί στόχοι.

Αίσθηση ωστόσο μας προκαλεί η στάση των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης για τα δύο επίμαχα άρθρα, το άρθρο 7, που προβλέπει ότι η γονική μέριμνα θα ασκείται «από κοινού και εξίσου» από τους δύο γονείς μετά το διαζύγιο, και το άρθρο 13 που εισάγει το μαχητό τεκμήριο του 1/3 στον χρόνο που το παιδί πρέπει να περνά με τον γονέα με τον οποίο δεν διαμένει. Για τις συγκεκριμένες διατάξεις παρά το γεγονός ότι είχε καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αποχώρησε από την διαδικασία της ψήφισης, όπως έκαναν με διαφορετικές αιτιολογίες τόσο το ΚΙΝΑΛ, όσο και το ΚΚΕ.

Αντιλαμβανόμαστε και έχουμε θέσει και εμείς επανειλημμένα τα κρίσιμα ζητήματα της δημοκρατικής λειτουργίας του κοινοβουλίου, αλλά γίνεται μέρος του προβλήματος όποιος αποφεύγει να καταψηφίσει συγκεκριμένες «δύσκολες» διατάξεις για να έχει και την ιδεολογική πίτα ολόκληρη και τον ψηφοθηρικό σκύλο χορτάτο.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο