Γ. Βαρουφάκης για των αποκλεισμό των μαθητών των εσπερινών λυκείων: κα Κεραμέως έχετε κάνει αρκετά εγκλήματα, αυτό αναιρέστε το!

Συνεντεύξεις - videos
20 Μάι, 2021

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στα γραφεία του ΜέΡΑ25 στη Βουλή με εκπροσώπους μαθητών των Εσπερινών Λυκείων της χώρας, παρουσία των Βουλευτών του κόμματος Κλέωνα Γρηγοριάδη και Κρίτωνα Αρσένη και του εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη.

Οι εκπρόσωποι των μαθητών των Εσπερινών Λυκείων αφού ευχαρίστησαν το ΜέΡΑ25 για την στάση του στο ζήτημα, τόνισαν την ανάγκη να καταργηθεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής για τους μαθητές των Εσπερινών Λυκείων, καθώς είναι άδικη και δεν τους αφήνει να προχωρήσουν παραπέρα στην ανώτατη εκπαίδευση, τη στιγμή κιόλας που υπάρχουν ήδη εξαιρέσεις από την ελάχιστη αυτή βάση εισαγωγής της κ. Κεραμέως.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 από την πλευρά του δήλωσε την στήριξη του ΜέΡΑ25 στον δίκαιο αγώνα των μαθητών και των μαθητριών των Εσπερινών Λυκείων, αναφέροντας πως πρέπει να επιστρέψουμε τουλάχιστον στο καθεστώς του 1% για την εισαγωγή των υποψηφίων αυτών, ενώ δήλωσε πως και γενικότερα το ζήτημα της “βάσης” είναι προβληματικό, καθώς η Κυβέρνηση το θέσπισε καθαρά και μόνο για να ενισχύσει τα ιδιωτικά κολέγια στα οποία παρεμπιπτόντως δεν υπάρχει η σχετική βάση. “Η Κυβέρνηση εκτελεί γραμμάτια” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Παράλληλα ο Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών Κλέων Γρηγοριάδης ανέφερε πως το ΜέΡΑ25 επανακαταθέτει τακτικά την τροπολογία του για την άρση αυτής της αδικίας, κάτι που διαρκώς εκθέτει την Κυβέρνηση και τις προθέσεις της, καθώς πρόκειται για μία συμβολική αδικία, ενώ ανέφερε ακόμα πως η συγκεκριμένη ρύθμιση της κας Κεραμέως δεν πρέπει να εφαρμοστεί ούτε μία φορά.

Τέλος ο Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Κρίτων Αρσένης αναφέρθηκε και στο ζήτημα που έχει προκύψει με τις εκλογές των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, με αποτέλεσμα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια να μείνουν χωρίς εκπροσώπηση στους σχετικούς συλλόγους από Σεπτέμβρη.

Μετά το πέρας της συνάντησης ακολούθησαν δηλώσεις από έναν εκπρόσωπο των μαθητών Εσπερινών Λυκείων και από τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25:

Ο Μαθητής Εσπερινού Λυκείου δήλωσε πως: «Με επίκεντρο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Εσπερινά Λύκεια γίνεται η συνάντηση με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη. Δυστυχώς, τα προβλήματα στα εσπερινά εντάθηκαν με την ενιαία βάση εισαγωγής. Είναι μια δεύτερη ευκαιρία που είχαμε τα Εσπερινά Λύκεια και μας τη στερούν. Ευχαριστούμε για τη συνάντηση και ζητάμε τη στήριξή σας.»

Ενώ ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 δήλωσε από την πλευρά του πως: “Ο τρόπος που μια κοινωνία αντιμετωπίζει τους μαθητές των εσπερινών σχολείων αντικατοπτρίζει τον Πολιτισμό της. Τόσα χρόνια υπήρχε μια πρόβλεψη 1% επιπλέον των εισακτέων, με μαθητές ανάλογα με την κατάταξή τους στα Εσπερινά Λύκεια. Η κα Κεραμέως με τη σοφία της αποφάσισε να το απορυθμίσει. Αλλά αυτά τα παιδιά δεν θα έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν. Ξέρετε γιατί αυτό είναι ιλαροτραγικό; Γιατί μέχρι τώρα το 76% των παιδιών από τα εσπερινά σχολεία που έμπαιναν στα Πανεπιστήμια τελείωναν και πολλά από αυτά αριστούχα. Κυρία Κεραμέως, έχετε κάνει μια σειρά από εγκλήματα πάνω στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Αυτό, τουλάχιστον αυτό, αναιρέστε το!”

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο