Ξεκινούν σήμερα οι εξετάσεις με την Τράπεζα Θεμάτων για ακόμα περισσότερους ταξικούς φραγμούς και αποκλεισμούς στη δημόσια εκπαίδευση

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
24 Μάι, 2022

Ξεκίνησαν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις για τους μαθητές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, με την Τράπεζα Θεμάτων να ρίχνει βαριά τη σκιά της σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και κηδεμόνες.

Ο παραλογισμός της εμμονής της κ. Κεραμέως στην εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων όπως-όπως ήδη από φέτος, μια ακόμα δύσκολη χρονιά για τα σχολεία λόγω Πανδημίας, και της εξίσου επίμονης άρνησής της να μειώσει την ύλη των εξετάσεων -παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας- δημιουργούν τις τέλειες συνθήκες απαξίωσης της δημόσιας μέσης εκπαίδευσης, καταδεικνύοντας πέραν πάσης αμφιβολίας τους πραγματικούς στόχους της Υπουργού Παιδείας της Μητσοτάκης Α.Ε.. Να μετατρέψει την δημόσια εκπαίδευση σε έναν εξόχως ταξικό στίβο εξετάσεων (όπου χωρίς φροντιστήρια αποκλείεσαι) και στο βάθος να ρευστοποιηθεί η δημόσια εκπαίδευση.

Όπως αναφέρει γλαφυρά η ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων σε ανακοίνωσή της: «Η Τράπεζα Θεμάτων έχει φτιαχτεί με στόχο να κρατήσει έξω από το σχολείο τους πιο αδύναμους μαθητές, όσους δεν μπορούν να ακολουθήσουν τον εξοντωτικό εξεταστικό μαραθώνιο και το κόστος που αυτός συνεπάγεται για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Έχει φτιαχτεί για να εντατικοποιήσει τη μάθηση, να την γδύσει από κάθε ομορφιά και ευχαρίστηση για τον μαθητή και τον εκπαιδευτικό και να την κάνει στείρα και απωθητική. Έχει φτιαχτεί για να είναι μια
ακόμη πόρτα που κλείνει».

Απέναντι σε αυτήν την Τράπεζα Θεμάτων, αλλά και στις γενικότερες ιδεοληψίες της κ. Κεραμέως (Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, Απ-αξιολόγηση κ.α.) για ακόμα περισσότερους ταξικούς φραγμούς και αποκλεισμούς στη δημόσια εκπαίδευση, πίσω από το πρόσχημα μιας κάποια νοούμενης «αριστείας», που προωθεί κατ’ ουσίαν την έμμεση ιδιωτικοποίηση, εμείς θα είμαστε στο πλευρό των μαθητών/τριών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, που δεν έχουν την δυνατότητα όπως η παρέα της Μητσοτάκης Α.Ε. να στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά κολέγια ή απευθείας στο εξωτερικό.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο