ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ: Πολύ αργά για συγνώμη κύριε Χρυσοχοΐδη

Ανακοινώσεις Οργανώσεων
17 Οκτ, 2023

Υποκριτική στάση του υπουργού Υγείας για το Βενιζέλειο – Κάλεσμα σε συγκέντρωση στο Ηράκλειο

Παρακολουθούμε με αγανάκτηση τη φαιδρή προσπάθεια του υπουργού Υγείας Μιχ. Χρυσοχοϊδη να εμφανιστεί ως «επισπεύδων» για να δώσει λύσεις στην πλήρη απαξίωση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο. Ούτε η δημόσια συγνώμη του υπουργού, ούτε και αυτή ακόμα η παύση του ανεκδιήγητου διοικητή του Νοσοκομείου, μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα εγκατάλειψης και αυταρχισμού  που βιώνουν χρόνια τώρα ασθενείς, συνοδοί, γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και εν τέλει όλη η Ηραλειώτικη κοινωνία.

Ακόμα όμως και μετά την επιτελική φιέστα με την «κάθοδο του υπουργού», ακόμα και μετά τις προσωπικές αναφορές σε πρωθυπουργικό στυλ «δεν θα επιτρέψω λιγότερα από 4 χειρουργικά κρεβάτια», «δεν θα ανεχτώ άλλη υποβάθμιση» κτλ ο κ. Χρυσοχοΐδης ήρθε στην Κρήτη ξανά με άδεια χέρια.

Ποιες είναι οι λύσεις που πρότεινε; Αναισθησιολόγοι με μπλοκάκι για να βγουν οι εφημερίες και αόριστες μελλοντικές προκηρύξεις θέσεων και πάλι χωρίς να διευκρινίζονται συγκεκριμένα κίνητρα ώστε να μην αποβούν άγονες, όπως πολλές φορές στο παρελθόν. Όταν μάλιστα ρωτήθηκε για τα κίνητρα είπε πως δεν ξέρει γιατί δεν είναι δική του μόνο αρμοδιότητα.

Ενας υπουργός που ξεκίνησε τώρα, μετά τον ξεσηκωμό, να ενημερώνεται. Που δεν είχε συνεννοηθεί… επιτελικά, που δεν είχε διαβάσει τους ποταμούς ανακοινώσεων των εργαζομένων οι οποίοι εδώ και μήνες διαμαρτύρονται. Ακριβώς όπως δεν είχε διαβάσει και το Μνημόνιο που ψήφισε παλαιότερα… Ισως αν το είχε διαβάσει από τότε να καταλάβαινε περισσότερα για την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα τα νοσοκομεία που διοικεί.

Οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν τίποτα για τη Δημόσια Υγεία από μια κυβέρνηση που υπηρετεί το ιδιωτικό κεφάλαιο και έχει στρατηγικό στόχο την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα στην Υγεία. Μόνη λύση είναι η κινητοποίηση των εργαζομένων, του λαού στο Ηράκλειο και σε κάθε γωνιά της χώρας για τη διασφάλιση του δικαιώματος στην Υγεία και στην περίθαλψη.

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την κινητοποίηση της Τετάρτης 18/10 για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Καλούμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ελευθερίας στις 12μ.μ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο