Αμεσες κυρώσεις στην κυβέρνηση του Ισραήλ για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου της Γάζας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
18 Οκτ, 2023

Το ΜέΡΑ25 θεωρεί την ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση  συνένοχους σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Το Ισραήλ δεν κρατάει πια τα προσχήματα την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση συμμετέχουν ενεργά στην συγκάλυψη των εγκλημάτων πολέμου του Ισραήλ.

Σε αυτό το τουίτ ο ΧανάνιαΝαφτάλι, σύμβουλος του Νετανιάχου, ανακοίνωσε τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στην Γάζα από την Ισραηλινή Αεροπορία, δικαιολογώντας τον βομβαρδισμό επειδή, όπως ισχυρίστηκε, μέσα κρύβονταν άνδρες της Χαμάς. Μόλις είδαν όμως πόσοι άμαχοι σκοτώθηκαν, ο εν λόγω κύριος διέγραψε αυτό το τουίτ και η κυβέρνηση του Ισραήλ επιδόθηκε σε εκστρατεία παραπληροφόρησης προσπαθώντας να ρίξει την επίθεση στη Χαμάς – Ισλαμική Τζιχάντ, ισχυριζόμενοι ότι εκείνοι βομβάρδισαν το νοσοκομείο!

 

Στο μεταξύ, o Υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ διατρανώνει ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ εσκεμμένα θανατώνει με δίψα, πείνα και στέρηση φαρμάκων 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους έως ότου η Χαμάς απελευθερώσει τους δικούς της ομήρους – μια ξεκάθαρη παραβίαση της Συνθήκης της Γενεύης.

Χτες, το ΜέΡΑ25 προειδοποίησε την Ελληνική Κυβέρνηση ότι η στάση της να στηρίζει αυτά τα εγκλήματα πολέμου συνιστά, από μόνη της, συνενοχή σε αυτά τα εγκλήματα πολέμου και εκτίθεται σε δίωξη από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Ο κ. Μητσοτάκης όφειλε να ματαιώσει την επίσκεψή του στο Ισραήλ όχι για λόγους… ασφαλείας, αλλά ως ελάχιστο δείγμα διαμαρτυρίας για το έγκλημα. Σημειώνουμε ακόμα πως το ίδιο ισχύει με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το οποίο διασύρει συστηματικά την Ευρώπη και τους λαούς της αρνούμενο να καταδικάσει τα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ.

Σήμερα, το ΜέΡΑ25 απαιτεί από την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση άμεσες κυρώσεις κατά της κυβέρνησης του Ισραήλ – και τους καθιστά υπεύθυνους ενώπιον των λαών της Ευρώπης για συνενοχή σε Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας.

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο