Κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, Σύνταγμα 18-10-2023

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
18 Οκτ, 2023

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχουν ενεργά στη συγκάλυψη των εγκλημάτων πολέμου του Ισραήλ. Αυτή την ώρα που το Ισραήλ προβαίνει σε μαζικούς βομβαρδισμούς, η σιωπή των κυβερνήσεών μας είναι συνενοχή.

Η ισραηλινή κυβέρνηση εφαρμόζει ανοιχτά μια πολιτική εθνοκάθαρσης. Θανατώνει με δίψα, πείνα, στέρηση φαρμάκων και βόμβες 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους, πράγμα που αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση της Συνθήκης της Γενεύης. Ο βομβαρδισμός του Νοσοκομείου στη Γάζα δείχνει ξεκάθαρα τι συμβαίνει αυτή την ώρα στην Παλαιστίνη.

Ως ΜέΡΑ25 προειδοποιούμε την ελληνική κυβέρνηση ότι η στάση της να στηρίζει αυτά τα εγκλήματα πολέμου συνιστά από μόνη της συνενοχή, καθιστώντας την έκθετη σε δίωξη από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Ο κ. Μητσοτάκης όφειλε να ματαιώσει την επίσκεψή του στο Ισραήλ όχι για λόγους… ασφαλείας, αλλά ως ελάχιστο δείγμα διαμαρτυρίας για το έγκλημα. Σημειώνουμε ακόμα πως το ίδιο ισχύει και για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο διασύρει συστηματικά την Ευρώπη και τους λαούς της, αρνούμενο να καταδικάσει τα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ.

  • Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση άμεσες κυρώσεις κατά του ισραηλινού καθεστώτος και τους καθιστούμε υπεύθυνους ενώπιον των λαών της Ευρώπης για συνενοχή σε εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας.
  • Στεκόμαστε πλάι στον λαό της Παλαιστίνης και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας.
  • Δε θα υπάρξει καμία λύση χωρίς την κατάργηση του Απαρτχάιντ στην Παλαιστίνη.

Καλούμε όλες και όλους να συμμετάσχουν, σήμερα, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, ώρα 7μμ, στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σύνταγμα, με πορεία προς την Πρεσβεία του Ισραήλ. Προσυγκέντρωση: 6:30μμ, Όθωνος και Αμαλίας.

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο