Γ. Βαρουφάκης & Ν. Θεοχαράκης συζητούν για το χρέος στην διαδικτυακή εκδήλωση του Κέντρου Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού

Συνεντεύξεις - videos
02 Φεβ, 2021

Συνεχίζοντας τις διαδικτυακές εκδηλώσεις πολιτικο-θεωρητικού εξοπλισμού, το Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού (mέta) έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021, ώρα 18.30-20.30 (μέσω Zoom και YouTube), με θέμα: «Η φυλακή του χρέους είναι πάντα εδώ – και εμείς εντός της»

Συνομιλητές:
Γιάνης Βαρουφάκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Γραμματέας ΜέΡΑ25
Νίκος Θεοχαράκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

Θα τεθούν τα ερωτήματα: Τι σημαίνει δημόσιο χρέος και ποια η διαφορά του από το ιδιωτικό; Πώς το χρέος διαπλέκεται με το ζήτημα της νομισματικής κυριαρχίας; Τι έφερε την κρίση χρέους στην Ελλάδα; Πώς χρησιμοποιήθηκε το χρέος και για την επίτευξη ποιων σκοπών;

Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κώστας Ράπτης, υπεύθυνος επικοινωνίας του mέta.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ζωντανά την εκδήλωση στο κανάλι YouTube του mέta:

Ερωτήσεις θα συγκεντρώνονται μέσω e-mail στη διδεύθυνση:
[email protected]

Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού – mέta

Βρισκόμαστε ήδη στα πρώτα στάδια μιας εποχής που μπορεί να περιγραφεί μόνο από αυτήν την οποία διαδέχεται: ζούμε ήδη σε μια μετακαπιταλιστική εποχή. Αυτή ενδέχεται να αποδειχθεί δυστοπική, ουτοπική ή οτιδήποτε ενδιάμεσο. Μέσω της έρευνας και της τέχνης, του επιχειρήματος και της ποίησης, το Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού, εργάζεται στην κατεύθυνση της ρήξης με το θλιβερό παρόν ούτως ώστε να συλλάβει και να φανταστεί τον κόσμο εκ νέου. Να κατανοήσει την τρέχουσα ιστορική μας στιγμή και να υποστηρίξει τα προοδευτικά κινήματα στην εύρεση μιας διεξόδου από τον αναδυόμενο δυστοπικό μετακαπιταλισμό προς έναν άλλον για τον οποίο αξίζει να αγωνιστεί κανείς — στον οποίο αξίζει να ζήσει κανείς.

Το Κέντρο Μεταπιταλιστικού Πολιτισμού ιδρύθηκε το 2020 ως μη-κερδοσκοπικός οργανισμός ακαδημαϊκών και καλλιτεχνικών δράσεων για την ενίσχυση της κίνησης ιδεών σε ριζοσπαστική κατεύθυνση και την τροφοδοσία του ΜΕΡΑ25, του DiEM25 και της Προοδευτικής Διεθνούς (Progressive International). Το Διοικητικό Συμβούλιό του αποτελούν οι: Δανάη Στράτου (πρόεδρος), Σίσσυ Βελισσαρίου (αντιπρόεδρος), Ελένη Σπετσιώτη (γραμματέας), Μιχάλης Χατζηθεοδώρου (ταμίας), David Adler, Σαράντος Θεοδωρόπουλος, Ivana Nenadović (μέλη).

Διεύθυνση: Μαυρομματαίων 15, Αθήνα 104 34
[email protected]

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο