Τομέας Οικονομίας: Εστίαση ώρα μηδέν

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
02 Φεβ, 2021

Το ερώτημα είναι πώς μπορείς να απαντήσεις σαν κοινωνία στο θράσος και στην αμετροέπεια του Υπουργού Ανάπτυξης. Πώς μπορείς να αντιπαραθέσεις στοιχεία και αριθμούς, σε μια κυβέρνηση που καταφεύγει σε μεθοδεύσεις και μαγειρέματα, δέσμια των πολιτικών της επιλογών και των ιδεολογικών της αγκυλώσεων. Το ερώτημα τελικά είναι πως μπορείς σαν κλάδος να αντισταθείς στις πολιτικές μιας Ε.Ε. που παραδίδει τα κλειδιά της Οικονομίας μας στις πολυεθνικές και στα ολιγοπώλια.

Η έλλειψη κεντρικού σχεδιασμο, η απουσία διαλόγου με τους εργαζομένους και επαγγελματίες, τα αποσπασματικά μέτρα, η μεταφορά του βάρους στήριξης της Οικονομίας στους επαγγελματίες, οδηγούν την χώρα μας σε μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση. Τα ελάχιστα ¨μέτρα στήριξης είναι μια σταγόνα στον ωκεανό, των χρεών που συσσωρεύοντα,ι στις ημέρες της πανδημίας. Τα χρέη, τα λουκέτα, οι απολύσεις, η ανεργία είναι το αποτέλεσμα των επιλογών της κυβέρνησης που υπηρετεί με τόσο φανατισμό ο κος Γεωργιάδης. Ο Υπουργός που ακόμη πανηγυρίζει για τις απολύσεις και το κλείσιμο των νοσοκομείων στην Δημόσια Υγεία, σήμερα ειρωνεύεται και προκαλεί, απαιτώντας από τους επαγγελματίες του κλάδου εστίασης, που διαμαρτύροντα,ι να παραδώσουν σε εκείνον τα κλειδιά των επιχειρήσεων τους.

Μια υπενθύμιση στον Υπουργό Ανάπτυξης. Η Δημοκρατία και η κοινωνία έχουν τους τρόπους και τα εργαλεία να αμύνονται ενάντια στην αλαζονεία και τις πολιτικές αφανισμού. Κύριε Γεωργιάδη, έχει ο καιρός γυρίσματα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο