Ο Μάριος Διονέλλης στο Ράδιο ΜέΡΑ: Το Σωματείο των Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό στο Νομό Ηρακλείου καταγγέλλει πιέσεις για οικειοθελή αποχώρηση από την επιχείρηση

Συνεντεύξεις - videos
01 Φεβ, 2021

Παρέμβαση στο Ράδιο ΜέΡΑ και στην εκπομπή «Το Στίγμα της ΜέΡΑς» με την Μπούλικα Μιχαλοπούλου έκανε ο δημοσιογράφος Μάριος Διονέλλης από την Κρήτη σχετικά με την αιφνιδιαστική μετατροπή του Λασιθίου σε μια από τις «κόκκινες» περιοχές αλλά τις πιέσεις που ασκούνται σε εργαζόμενους του Επισιτισμού Τουρισμού για οικειοθελή αποχώρηση από την επιχείρηση όπου εργάζονται.

Ο δημοσιογράφος Μάριος Διονέλλης μίλησε για την αιφνιδιαστική μετατροπή του Λασιθίου σε «κόκκινη» περιοχή καθώς υπάρχουν ύποπτα κρούσματα που συνδέονται με τη βρετανική μετάλλαξη γεγονός, όμως, που θα επιβεβαιωθεί όταν θα βγουν τα εργαστηριακά αποτελέσματα.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην καταγγελία του Σωματείου των Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό στο Νομό Ηρακλείου που φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση του εργαζόμενους χωρίς να παραλείπει να αναφερθεί και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες.

«Ενώ οι εταιρείες βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας και άρα και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής των συμβάσεών τους ασκούνται πιέσεις για να υπογράψουν οικειοθελή αποχώρηση από την επιχείρηση κάτι το οποίο θα σημάνει ότι θα χάσουν όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα, ακόμα και το ταμείο ανεργίας. Όλο αυτό οδηγεί και σε μια εργασιακή ζούγκλα που φέρνει μαζί του ο κορωνοϊός και όλα αυτά θα τα ζήσουμε τους επόμενους μήνες, όχι μόνο στον κλάδο της εστίασης», επεσήμανε ο κ. Διονέλλης.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο