Τροπολογίες μισανθρωπισμού και ρατσισμού από την Κυβέρνηση για τους πρόσφυγες

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
13 Δεκ, 2019

Η Κυβέρνηση σε ένα ακροδεξιό κρεσέντο μισανθρωπισμού και ρατσισμού έφερε για άλλη μια φορά την τελευταία στιγμή 2 τροπολογίες για το προσφυγικό.

Η πρώτη ξεκινά ρυθμίζοντας κάποια λειτουργικά ζητήματα στελέχωσης στις δομές υγείας των κέντρων φιλοξενίας/κράτησης προσφύγων και μεταναστών στα πλαίσια του Philos II του ΕΟΔΥ. Το ζήτημα που εγείρεται είναι πως θεσπίζεται για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό επίδομα 150€ επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας αλλά και για όλους όσοι εργάζονται σε εργάζονται στα προ-αναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών. Αναρωτιώμαστε, σε τι ακριβώς συνίσταται η επικινδυνότητα και το ανθυγιεινόν του πράγματος; Η επαφή με πρόσφυγες και μετανάστες συνιστά κίνδυνο και έκθεση σε κίνδυνο της υγείας; Η κυβέρνηση ουσιαστικά ξεδιπλώνει τη δηλωμένη ρατσιστική της προσέγγιση στο μεταναστευτικό/προσφυγικό, που ξεκίνησε κόβοντας τον ΑΜΚΑ και περνώντας την αρμοδιότητα του μεταναστευτικού/προσφυγικού στο Υπουργείο ΠροΠο. Τώρα, με αυτή την κατάπτυστη τροπολογία χαρακτηρίζει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες οιονεί μιερούς και επικίνδυνους.

Η έτερη τροπολογία αναγάγει το μεταναστευτικό/προσφυγικό σε ζήτημα εθνικής ασφάλειας. Ξεκινώντας από το συμβολικό του πράγματος, πως η τροπολογία κατατίθεται από το Εθνικής Άμυνας, συστήνεται θέση Εθνικού Συντονιστή για τη διαχείριση του μεταναστευτικού/προσφυγικού, που λογοδοτεί απευθείας στον πρωθυπουργό και στελεχώνεται από μέλος της Κυβέρνησης (θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε το πρόσωπο). Επίσης με την ίδια τροπολογία συστήνεται Ενιαίος Φορέας Επιτήρησης Συνόρων που υπάγεται στον Εθνικό Συντονιστή! Ουσιαστικά στον φορέα μεταφέρονται η φύλαξη των συνόρων από τους «εχθρούς» μετανάστες και πρόσφυγες, η έρευνα και διάσωση, οι έλεγχοι στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα και οι επαφές με άλλα κράτη για κοινές δράσεις αναφορικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού/προσφυγικού.

Οι δύο αυτές τροπολογίες αποτελούν εφαρμοστικά μέτρα του μισανθρωπικού, μισαλλόδοξου και σε τελική ανάλυση ρατσιστικού σχεδιασμού της κυβέρνησης πάνω στο ζήτημα: οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι εξ ορισμού μιαροί και επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και φυσικά αποτελούν απειλή για την εθνική μας ασφάλεια!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο