Τροπολογία του ΜέΡΑ25 για μόνιμη ένταξη των εργαζόμενων οδηγών δικύκλου στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
16 Νοέ, 2021

Παρά την επικινδυνότητα του, το επάγγελμα των διανομέων (delivery και courier) και των υπαλλήλων εξωτερικών εργασιών που εργάζονται με δίκυκλο, δεν είναι ακόμα ενταγμένο στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Ο εργασιακός χώρος αυτών των εργαζόμενων είναι ο δρόµος. Οι κακοτεχνίες και οι κακοσυντηρηµένοι δρόµοι, η συνεχής έκθεσή τους στους θορύβους και στη µόλυνση της πόλης, η εργασία κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, τα συχνά – θανατηφόρα ή µη – εργατικά ατυχήµατα, οι µυοσκελετικές παθήσεις που ακολουθούν το επάγγελμα, το άγχος, η ένταση και το γεγονός πως η Ελλάδα έχει πρωτιά στα τροχαία ατυχήματα, συνιστούν αρκετούς λόγους, ώστε το επάγγελμα των ταχυδιανομέων/ ταχυμεταφορέων/ υπαλ. εξ. εργασιών με δίκυκλο, να ενταχθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Εν μέσω δε πανδημίας, με πρόδηλο κίνδυνο για την υγεία τους, σηκώσουν το βάρος της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς.

Το ΜέΡΑ25 κατέθεσε τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Κύρωση Κώδικα νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» με θέμα: «Μόνιμη ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα των εργαζομένων οδηγών δικύκλου ταχυμεταφορέων (courier), ταχυδιανομέων (delivery) και υπαλλήλων εξωτερικών εργασιών που εργάζονται με δίκυκλο».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο