Τριήμερη περιοδεία της Σοφίας Σακοράφα στους Νομούς Δράμας και Σερρών

Δραστηριότητα
15 Ιαν, 2020

«Το ΜέΡΑ25 μαζί με τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα αναδεικνύει τις πολιτικές που δίνουν λύση στα προβλήματα τους» υπογράμμισε η αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα σε δηλώσεις της ανακεφαλαιώνοντας την πολύ επιτυχημένη τριήμερη περιοδεία της στους Νομούς Δράμας και Σερρών τους οποίους επισκέφθηκε επικεφαλής «κλιμακίου» του κόμματος.
Τόσο στην πόλη της Δράμας, στο Κάτω Νευροκόπι, την Προσοτσάνη αλλά και στη συνέχεια στις Σέρρες η κα Σακοράφα συναντήθηκε με τους παραγωγικούς φορείς και τα επιμελητήρια τους καθώς και με τις δημαρχιακές αρχές οι οποίοι και εξέθεσαν τα προβλήματα τους ζητώντας την στήριξη του ΜέΡΑ25 – κάτι το οποίο υποσχέθηκε η αντιπρόεδρος της Βουλής, στα πλαίσια και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Στο εργατικό κέντρο της Δράμας ο εμπορικός σύλλογος της πόλης με τον πρόεδρο του Αντώνη Σκουλίδη έθεσε τα προβλήματα της υψηλής φορολογίας των επιχειρήσεων αλλά και των μεγάλων προβλημάτων που υπάρχουν στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, με αποτέλεσμα ο οικονομικός ανταγωνισμός από τις γειτονικές χώρες να είναι δυσβάσταχτος γι’ αυτούς. Αντίστοιχα προβλήματα ανέπτυξε και το Επιμελητήριο με τον Πρόεδρο του Στέφανο Γεωργιάδη καθώς και η Ομοσπονδία των Επαγγελματιών και Βιοτεχνών της περιοχής με τον πρόεδρο του Οθωνα Μουρμούρη. Στις συναντήσεις αυτές αναδείχθηκε και η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το οδικό δίκτυο του νομού και το γεγονός ότι δεν υπάρχει πραγματική σύνδεση με την Εγνατία Οδό με αποτέλεσμα η πόλη τη Δράμας να εμφανίζεται ως «αποκομμένη». Υπήρξαν πολλές αναφορές στην μεγάλη πτώση του τζίρου της εμπορικής δραστηριότητας από την συνεχιζόμενη φτωχοποίηση των πολιτών και ως εκ τούτου την «έλλειψη ρευστότητας στην αγορά» που οι τράπεζες δεν μπορούν ή δεν θέλουν να συνδράμουν. Επίσης συζητήθηκαν τα προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα λατομεία μαρμάρου, όπως και η καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Στο Κάτω Νευροκόπι η αντιπρόεδρος της Βουλής επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού και συζήτησε με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση για τα προβλήματα των παραγωγών πατάτας και τα συσκευαστήρια τους – μια περιοχή που φημίζεται παγκοσμίως για την εξαιρετική ποιότητα πατάτας. Στη σύσκεψη που ακολούθησε στο δημαρχείο – παρουσία εκπροσώπων και των κτηνοτρόφων και του δασικού συνεταιρισμού – υπογραμμίσθηκε η αναγκαιότητα αναμόρφωσης της κοινής αγροτικής πολιτικής στην ΕΕ, να καταγραφούν ποια και πόσα είναι τα «βοσκοτόπια» στην περιοχή – υπάρχει πρόβλημα με τις λατομικές επιχειρήσεις – και ποιες είναι οι ενδεδειγμένες λύσεις που πρέπει να προωθηθούν. Τονίσθηκε από τους παρισταμένους ότι υπάρχει αναγκαιότητα επιδότησης της κτηνοτροφικής παραγωγής με βάση το «ζωϊκό κεφάλαιο» – ενώ χαιρετίσθηκε η πολιτική του ΜέΡΑ25 για να μειωθούν άμεσα οι συντελεστές του ΦΠΑ – στις παραμεθόριες περιοχές – καθώς και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα(ειδικά σε μια περιοχή που καταγράφει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για αρκετούς μήνες). Στη συνέχεια η κα Σακοράφα επισκέφθηκε το οχυρό Λίσσε – από τα οχυρά που δεν παραδόθηκαν ποτέ – και υποσχέθηκε ότι θα προωθήσει το αίτημα τους η τοποθεσία αυτή «να υιοθετηθεί συμβολικά από την ελληνική βουλή».

Αντίστοιχες θεσμικές συναντήσεις είχε και στις Σέρρες η κα Σακοράφα η οποία παρέλαβε πολλά «ενημερωτικά σημειώματα» από τους φορείς που συναντήθηκε και συζήτησε προκειμένου να αξιοποιηθούν στο κοινοβουλευτικό έργο του ΜέΡΑ25. Ειδικότερα η Ομοσπονδία των επαγγελματικών, βιοτεχνικών και εμπορικών σωματείων με σύσσωμη της διοίκηση της αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην περιοχή και ζήτησαν την αρωγή του ΜέΡΑ25 – κάτι που το υποσχέθηκε η κα Σακοράφα καθώς όπως υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηλίας Παραστατίδης η ανεργία στο νομό βρίσκεται στο δυσθεώρητο 37% και δυστυχώς υπάρχει η τάση να κυριαρχούν οι λεγόμενες «ελαστικές μορφές εργασίας με ατομικές συμβάσεις».
Η κα Σακοράφα συναντήθηκε και με τα σωματεία κλασσικού αθλητισμού του ΣΕΓΑΣ στο νομό Σερρών όπου αναδείχθηκαν τα υλικοτεχνικά προβλήματα στο στάδιο της πόλης, οι «εσωτερικές μεταγραφές» από τη σχολή της Θεσσαλονίκης αλλά και η υποχρηματοδότηση των συλλόγων.

Στις συναντήσεις με τους φορείς των συνταξιούχων κυριάρχησε το αίτημα να μην υπάρξει περεταίρω μείωση των συντάξεων και να αποδοθούν τα «αναδρομικά». Οι Μελισοκόμοι έθεσαν το πρόβλημα με την «ελληνοποίηση» διαφόρων μελιών από το εξωτερικό παράλληλα με τα προβλήματα «στα αντίστοιχα τιμολόγια». Οι κτηνοτρόφοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα με τις σταβλικές εγκαταστάσεις τους και την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στις σχετικές άδειες με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα με το «ζωικό κεφάλαιο».
Με τους περιβαλλοντικούς συλλόγους των δυο νομών η κα Σακοράφα συζήτησε την πολιτική του ΜέΡΑ25 για την «Νέα Πράσινη Συμφωνία» αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνται από την σημερινή άναρχη λειτουργία των μεγαλο-ανεμογγενητριών στις περιοχές αυτές. Όπως και τα προβλήματα με τους ΧΥΤΑ.

Στη Δράμα η περιοδεία της κας Σακοράφα ολοκληρώθηκε με ομιλία της σε ανοιχτή εκδήλωση στο Ωδείο της πόλης και στις Σέρρες σε αντίστοιχη ανοιχτή εκδήλωση με κοπή της πίτας για το νέο έτος.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο