Τομέας Υγείας: Ποια επίταξη; Πάλι δώρο στους κλινικάρχες!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
26 Νοέ, 2020

Παρά τη διογκούμενη κατακραυγή, στο αποκορύφωμα της πανδημίας η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει ως αποκλειστική προτεραιότητα την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.

Με Κοινή Υπουργική Απόφασή της η κυβέρνηση αποζημιώνει τις κλινικές που συμμετέχουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας σε διπλάσια τιμή από την τιμή του ΕΟΠΥΥ, ονομάζοντας την πράξη αυτή επίταξη!

Το ΜέΡΑ25, με συναίσθηση της κατάστασης, ζητά άμεσες επιτάξεις, μαζική διάγνωση και άμεση στήριξη του προσωπικού που βρίσκεται στο μέτωπο της μάχης, καταθέτοντας σχετική τροπολογία στη Βουλή, που η κυβέρνηση αρνήθηκε να υιοθετήσει.

Παράλληλα αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για καθολικό διαγνωστικό έλεγχο. Τέλος, ο πρωθυπουργός εξαγγέλλει και εναποθέτει σε μελλοντικές αποφάσεις τη στήριξη του προσωπικού, αντί να λάβει αποφάσεις άμεσα εφαρμόσιμες και ουσιαστικές, όπως είναι η άνευ όρων μονιμοποίηση των επικουρικών που ήδη υπηρετούν στις μάχιμες μονάδες και ειδικότητες.

Δυστυχώς η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να δικαιώσει την ανησυχία μας ότι δεν είναι απλώς ανεπαρκής, αλλά επικίνδυνη και εκτός τόπου και χρόνου.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο