Τομέας Υγείας: Οι επιδημίες που το Υπουργείο δεν θέλει να ξέρει

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
18 Ιούν, 2022

Όλο και περισσότεροι δημοσιογράφοι αναγνωρίζουν πλέον το τεράστιο πρόβλημα της υπερβάλλουσας θνησιμότητας στην Ελλάδα. Εξηγήσεις προφανώς υπάρχουν πολλές και σίγουρα δεν είναι καθόλου πολιτικά αρεστές στην κυβέρνηση, καθώς ανάμεσά τους προεξάρχει η γενική εγκατάλειψη της δημόσιας υγείας και η υιοθέτηση προσχηματικών και επικοινωνιακών μόνο σχετικών πολιτικών. Αλλά το σκανδαλώδες θέμα δεν είναι οι ερμηνείες που θα δώσουμε εμείς, είναι ότι το Υπουργείο Υγείας αρνείται και παριστάνει πως δεν βλέπει αυτά τα δεδομένα, εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο.

Την ίδια στιγμή, σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαπιστώνει παντού την επιδημική αύξηση της κατάθλιψης και του άγχους σε διψήφια ποσοστά, σε σύγκριση με την εποχή προ της πανδημικής κρίσης.

Και τα δύο αυτά είναι καυτά ζητήματα για τα οποία ο τομέας υγείας του ΜέΡΑ25, προηγούμενος των ειδήσεων αυτών εδώ και πολλούς μήνες (ήδη από τον Ιούνιο του 2021), έχει εκδώσει σχετικές ανακοινώσεις, χωρίς βεβαίως να λάβει απολύτως καμία απάντηση. Είναι προφανές, βλέπετε, ότι δεν λύνονται εύκολα με… εμβόλια, αλλά με μια πραγματικά ολοκληρωμένη πολιτική υγείας!

Ερωτάται λοιπόν συγκεκριμένα ο κ. Πλεύρης: α) ποια η ανάλυση του υπουργείου του για τα αίτια της συνεχιζόμενης μετά την έξαρση του COVID-19 υπερβάλλουσας θνησιμότητας στην Ελλάδα, σε μια θλιβερή πρωτιά ανάμεσα σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.; Και β) ποιος ο προϋπολογισμός και ο σχεδιασμός του για την κάλυψη των δραματικών αναγκών ψυχικής υγείας στη χώρα μας;

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο