Μ. Κριθαρίδης: Πρωτοφανείς διώξεις φοιτητών/τριών στην Κρήτη με εντολή της κας Κεραμέως – Να πάψει κάθε δίωξη σε βάρος του φοιτητικού κόσμου

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
18 Ιούν, 2022

Σε μία άκρως προκλητική κίνηση η ασφάλεια Χανίων, έπειτα από δημόσια παρέμβαση της Υπουργού Παιδείας, απέστειλε κλήσεις για προανάκριση και παροχή εξηγήσεων σε έξι φοιτήτριες και φοιτητές του φοιτητικού σχήματος Ενωτική Πρωτοβουλία-ΕΑΑΚ και μελών των ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης,.

Η κα Κεραμέως αιτήθηκε αυτή την πρωτοφανή εισαγγελική παρέμβαση, κατόπιν κινητοποίησης του Φοιτητικού Συλλόγου που διαμαρτυρήθηκε εναντίον πειθαρχικών διώξεων για συνδικαλιστική και πολιτική δράση.

Μετά από αυτήν την αδιανόητη και άνευ προηγουμένου παρέμβαση της κα Κεραμέως που καταπατά κάθε έννοια αυτοδιοίκητου του Πανεπιστημίου και δημοκρατικών ελευθεριών, ήρθε η κλήση της ασφάλειας Χανίων στους φοιτητές/τριες. Μια κλήση η οποία μάλιστα πέραν των άλλων, παραβιάζει και κάθε έννοια προσωπικών δεδομένων και ιδιωτικότητας, καθώς η ασφάλεια δεν επικοινώνησε με τους κληθέντες, αλλά με τους γονείς τους, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι στα σχετικά τηλεφωνήματα γίνονταν αναφορές σε διαδικασία προανάκρισης, η οποία συνοδευόταν κιόλας με απαράδεκτες απειλές που έφταναν μέχρι και τις ποινικές διώξεις.

Πρόκειται σαφώς για μια πρωτοφανή επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων του φοιτητικού κινήματος και τρομοκράτησης του φοιτητικού κόσμου, μια πολιτική επιλογή της κας Κεραμέως και της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος των φοιτητών και φοιτητριών και να πάψει η Κυβέρνηση να επιτίθεται με κατασταλτική μανία στην νεολαία που αγωνίζεται για ένα δημόσιο πανεπιστήμιο, αυτό που η Μητσοτάκης Α.Ε. υπονομεύει. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους.

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο