Ας στείλουμε όλοι μήνυμα στον Boris Johnson για να σταματήσει η έκδοση του Assange στις ΗΠΑ

Συνεντεύξεις - videos
17 Ιούν, 2022

H απόφαση για έκδοση του Julian Assange στις ΗΠΑ μας κάνει να νιώθουμε οργισμένοι, αλλά όχι απελπισμένοι. Όλοι εμείς στο ΜέΡΑ25, το DiEM25 και την Προοδευτική Διεθνή θα συνεχίσουμε την πίεση για άμεση απελευθέρωση του Julian Assange. Στέλνουμε μαζικά μήνυμα στον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson, ως ελάχιστο δημοκρατικό μέτρο πίεσης για να ανατραπεί η απάνθρωπη απόφαση.

Παρακάτω βλέπετε την ελληνική μετάφραση της επιστολής προς τον Boris Johnson, την οποία μπορείτε να στείλετε πατώντας εδώ.

Προς τον Εντιμότατο Boris Johnson, Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας

Eντιμότατε, σας γράφω αυτό το μήνυμα για να σας εκφράσω την ειλικρινή μου ελπίδα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα εκδώσει τον Julian Assange στις ΗΠΑ όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με ισόβια φυλάκιση για την αποκάλυψη εγκλημάτων Δυτικών κυβερνήσεων στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και αλλού. Μία Δημοκρατία είναι τόσο ισχυρή όσο οι ελευθερίες που απολαμβάνουν οι πολίτες της, με πρωταρχική την ελευθερία του Τύπου, η οποία δίνει την ευχέρεια στους πολίτες αλλά και τους πολιτικούς να παίρνουν τις βέλτιστες αποφάσεις.

Ελπίζω πραγματικά ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, γνωστό για την πίστη του σε αυτά τα δημοκρατικά ιδεώδη, θα σταθεί στο ύψος της περίστασης και θα υπερασπιστεί τα δημοκρατικά δικαιώματα -και του κ. Assange- αυτή την ιστορική στιγμή.

Με εκτίμηση

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο