Τομέας Πολιτισμού ΜέΡΑ25: Έτσι ευαγγελίζεται η Υπουργός Πολιτισμού της Κυβέρνησης την επανεκκίνηση της Οικονομίας;

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
06 Απρ, 2020

Πριν δύο ημέρες η Υπουργός Πολιτισμού κ.Λίνα Μενδώνη, δήλωσε πως το ΥΠΠΟ υποστηρίζει την εργώδη προσπάθεια του Υπουργείου Ανάπτυξης να αρχίσουν άμεσα ,εν μέσω πανδημίας, τα έργα στο Ελληνικό. Αναλυτικά η δήλωση της υπουργού Πολιτισμού.

Τέσσερις εβδομάδες πριν, με τροπολογία της ίδιας Υπουργού ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για την 40ετή υπαγωγή του Εθνικού Κήπου και του Λόφου Φιλοπάππου σε καθεστώς διαχείρισης από ανώνυμη εταιρεία του Δήμου Αθηναίων με διοίκηση που θα ορίζεται από την πλειοψηφούσα παράταξη. Η ίδια φαίνεται πως «ξέχασε» ότι ο Λόφος Φιλοπάππου είναι χαρακτηρισμένος ως οργανωμένος αρχαιολογικός χώρος από το 2008 και άρα δεν μπορεί να υπάγεται σε καμία ανώνυμη εταιρία.

Διαπιστώνουμε και πάλι πως η Κυβέρνηση δεν θα αφήσει ελεύθερους αρχαιολογικούς χώρους ή χώρους περιπάτου για τους πολίτες της Αθήνας. Οι δυο χώροι όπως και το Ελληνικό, τίθενται στην υπηρεσία του κέρδους και υπέρ της ολιγαρχίας, δυσπρόσιτοι για τους κατοίκους της Αθήνας.

Το Ελληνικό με τη δόμηση 3,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών δεν θα καταστρέψει μόνο την Αττική αλλά θα έχει επιπτώσεις και στην Κλιματική Αλλαγή.

Ο Βουλευτής του ΜέΡΑ25 Β’2 Αθηνών Κρίτωνας Αρσένης και ο Τομέας Πράσινης Μετάβασης του ΜΕΡΑ25 , σε συνεργασία με την “Ευρεία Επιτροπή για την υπεράσπιση του Ελληνικού”, καθώς και κατοίκους της περιοχής, έχουν ήδη καταθέσει 4 προσφυγές στο ΣτΕ κατά των ισάριθμων εφαρμοστικών του Σχεδίου Ανάπτυξης ΚΥΑ (ΦΕΚ 3687 Β 3-10-2019). Δείτε αναλυτικά εδώ.

Θα θέλαμε λοιπόν να ρωτήσουμε και πάλι, έτσι ευαγγελίζεται η Υπουργός Πολιτισμού και η Κυβέρνηση την επανεκκίνηση της Οικονομίας μετά τις τραγικές συνέπειες της πανδημίας;

Ως ΜέΡΑ25, θα συνεχίσουμε από όλους τους τομείς να αγωνιζόμαστε ενάντια στο μεγαλύτερο περιβαλλοντικό, οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έγκλημα.

Τομέας Πολιτισμού ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο