Τομέας Πολιτισμού: Μαμά, μπαμπά… δεν μας σώζει τίποτα!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
23 Απρ, 2021

Με έκπληξη που μετατράπηκε σε οργή παρακολουθήσαμε ένα ακόμη επεισόδιο λογοκρισίας και προσπάθειας ποινικοποίησης της καλλιτεχνικής δημιουργίας με θύμα το Σπύρο Γραμμένο και την ΕΡΤ. Πριν λίγες ημέρες οι παρουσιαστές της εκπομπής ΦλΕΡΤ της ΕΡΤ-1, με καλεσμένο τον τραγουδιστή, του ζήτησαν να ερμηνεύσει το τραγούδι του “Μαμά, μπαμπά είμαι κουκουλοφόρος”. Δεν απαιτείται να έχει κανείς εντρυφήσει βαθιά στην Τέχνη για να καταλάβει πως ο τραγουδοποιός έχει στήσει με στοιχειώδη υλικά ένα σκωπτικό τραγούδι που αναφέρεται στην άγαρμπη ενηλικίωση ενός μετέφηβου.

Στην επίκληση του τραγουδοποιού για τη μαμά και το μπαμπά του, βουλευτές της κυβερνώσας  παράταξης, γνωστοί για το υψηλό δημοκρατικό τους φρόνημα #not, κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση με θέμα “εξύμνηση και εξωραϊσμός της δράσης των κουκουλοφόρων σε εκπομπή της ΕΡΤ” συνδέοντας το γρατζούνισμα της κιθάρας και τη μονότονη συρτή φωνή με συγκεκριμένη επίθεση σε Τράπεζα, κουνώντας με ύφος ιδιοκτήτη το δάχτυλο στην ΕΡΤ για υπόθαλψη εγκληματία, και γιατί όχι συνέργεια σε έγκλημα!

Στην ερώτησή τους μάλιστα επιπλήττουν και  τους παρουσιαστές της εκπομπής διότι “με την στάση τους και την συμπεριφορά τους, η παρουσιάστρια και οι συμπαρουσιαστές της συμμετείχαν στην προσβλητική αυτή ενέργεια, επαναλαμβάνοντας κατά διαστήματα τους παραπάνω στίχους”. Τους είδαν δηλαδή να τολμούν να τραγουδάνε οι ίδιοι τους “απαγορευμένους” στίχους! Κατόπιν αυτών ζητήθηκε και απολογία  από την Διοίκηση της ΕΡΤ στην αρχισυντάκτρια της εκπομπής!

Να θυμίσουμε για μία ακόμη φορά στην Κυβέρνηση και στη Διοίκηση της ΕΡΤ, πως  η δημόσια τηλεόραση απευθύνεται και ανήκει σε όλο τον λαό και πως η Ελληνική Δημοκρατία έχει κλείσει τις παρτίδες της με τη λογοκρισία εδώ και δεκαετίες. Για τους νοσταλγούς όμως του χουντικού μεγαλείου, αυτά είναι ψιλά γράμματα!

Ως ΜέΡΑ25 είμαστε ενάντια στην όποια  προσπάθεια περιορισμού  καλλιτεχνικής ελευθερίας και ελέγχου της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης  από την εκάστοτε Κυβέρνηση και επιμένουμε στον έλεγχο της μόνο από τα ΔΙΑΣΚΕΠ (Διαβουλευτικά Συμβούλια Κληρωτών και Εκλεγμένων Πολιτών).

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο