Το ΜέΡΑ25 μιλάει στο Vice για τον Συνωστισμό στις Πλατείες και το Άνοιγμα της Εστίασης

Αναδημοσιεύσεις
23 Απρ, 2021

ΜέΡΑ25: Η κυβέρνηση ξεκίνησε και πάλι την στοχοποίηση των «αγαπημένων» της πλατειών και της εξίσου «αγαπημένης» της νεολαίας

Μετά από έναν χρόνο τραγικής και εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας, η κυβέρνηση ξεκίνησε τον αυτοέλεγχο στους πολίτες για να μεταβιβάσει σε αυτούς και τα τελευταία ψήγματα των ευθυνών της, ενώ ξεκίνησε και πάλι την στοχοποίηση των «αγαπημένων» της πλατειών και της εξίσου «αγαπημένης» της νεολαίας.

Η συκοφαντία και η στοχοποίηση άλλωστε είναι τα μόνα «όπλα» που έχουν απομείνει στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, αλλά φυσικά και στα Μέσα τα οποία αδρά συντηρεί, μετά τη γενικευμένη παταγώδη αποτυχία διαχείρισης τόσο της υγειονομικής πανδημίας, όσο και των οικονομικών συνεπειών της.

Αντί ο κ. Μητσοτάκης, έστω και τώρα, να δημιουργήσει το δημόσιο δίκτυο για τα μαζικά τεστ, για τον εμβολιασμό και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ, να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα και λάβει πραγματικά μέτρα για τα μέσα μεταφοράς, τα σχολεία και τους χώρους εργασίας, αντί να συνάψει συμβάσεις για την προμήθεια εμβολίων από τρίτες χώρες και εταιρείες, επιλέγει τον γνωστό του δρόμο.

Αυτή τη στιγμή που είναι δεδομένη η κούραση της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νεολαίας μετά τον έναν χρόνο εγκλεισμού και των κυβερνητικών εγκληματικών παλινωδιών, «η λύση για τις πλατείες» δεν είναι η περισσότερη καταστολή της κυβέρνησης και τα καθημερινά ρεπορτάζ στοχοποίησης της κοινωνίας από τα συστημικά μέσα μαζικής εξαπάτησης.

Η λύση για το ΜέΡΑ25 είναι να ανοίξει εδώ και τώρα η εστίαση, τουλάχιστον στους εξωτερικούς χώρους, ώστε να υπάρξει καλύτερος έλεγχος μέσω των τραπεζοκαθισμάτων της τήρησης των αποστάσεων του κόσμου και να μοιραστούν οι πολίτες σε περισσότερα ανοιχτά καταστήματα εστίασης. Αυτό, βέβαια, πρέπει να γίνει μαζί με το δίκτυο των μαζικών τεστ και την κατάργηση του ανεπαρκούς αυτοελέγχου.

Το να στήνει απλώς ο κ. Χρυσοχοΐδης σαν σκιάχτρα τις δυνάμεις της ΟΔΟΣ σε διάφορες πλατείες και πεζοδρόμους της χώρας, πιο πολύ οργή δημιουργεί και διάθεση για ακόμη μεγαλύτερη παράβαση των μέτρων που έχουν χάσει την αξιοπιστία τους μαζί με την κυβέρνηση, από τους κουρασμένους και εξοργισμένους πια πολίτες.

Παράλληλα πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα η ανοησία με τα sms και τη νυχτερινή απαγόρευση που απλώς εμπεδώνουν ακόμη περισσότερο τον αυταρχισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη και συλλέγουν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα στην πορεία της πανδημίας.

Τέλος για το ΜέΡΑ25 το άνοιγμα του τουρισμού δεν πρέπει να γίνει όπως πέρυσι, πρέπει να προαπαιτείται μοριακό τεστ 72 ωρών και rapid test κατά την είσοδο στη χώρα, δεν είναι δυνατόν από τη μία να κυνηγάμε τους πολίτες που δεν αντέχουν άλλο αυτή την κατάσταση και από την άλλη να αφήνουμε τους τουρίστες να εισέρχονται χωρίς καραντίνα και χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο.

– Μιχάλης Κριθαρίδης, εκπρόσωπος τύπου ΜέΡΑ25

Διαβάστε εδώ τις θέσεις όλων των κομμάτων.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο