Τομέας Περιβάλλοντος: Οι κραταιές χώρες εύκολα πνίγονται

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
25 Ιούλ, 2021

Όλοι και όλες διαβάζουμε για τις καταστροφικές πλημμύρες που συνέβησαν στην Κεντρική Ευρώπη, εξευτελίζοντας συστήματα πολιτικής προστασίας, πρότυπα οργανωμένων χωρών όπως η Γερμανία. Όμοια στην Κίνα, χώρα που θαυμάζεται για την οικονομική της ανάπτυξη και την συσσώρευση πλούτου, πνίγηκαν στο μετρό άνθρωποι, μετά από πρωτοφανείς καταιγίδες. Είναι η Κλιματική Κρίση ανόητε!

Business as usual στις «πρωτοπόρες» χώρες του πλανήτη φέρνουν πρωτοφανείς, καταστροφικές αντιδράσεις από την Φύση. Η τεχνοφεουδαρχία που κυριαρχεί στον πλανήτη αισθάνεται παντοδύναμη γιατί νομίζει ότι με τα εργαλεία της Γνώσης μπορεί να επιτύχει τα πάντα. Το πρόβλημα δεν είναι τα εργαλεία της αλλά η νοοτροπία της: Ανάπτυξη άνευ όρων χωρίς καμιά προσοχή για την Φύση και τις κοινωνίες αλλά για την ενδυνάμωση της τεχνοφεουδαρχίας και μόνο. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε. Όπως ανέφερε και ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης: «Γιατί; Επειδή το κατεστημένο προτιμά να θυσιάσει τον πλανήτη παρά να επιτρέψει τον εκ νέου εκδημοκρατισμό των πολιτικών αποφάσεων, που τόσον καιρό τους πήρε να αποσπάσουν από τα χέρια του δήμου». Η ουσία του προβλήματος είναι ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται από τεχνοφεουδάρχες και όχι από εκλεγμένες κυβερνήσεις.

Οι κοινωνίες πρέπει να προχωρήσουν ταχύτατα στην Πράσινη Μετάβαση τους, προκαλώντας μετασχηματισμούς που θα είναι συμβατοί με την οικολογική ισορροπία. Η τεχνοφεουδαρχία με τα αποτελέσματα της δεν μπορεί να έχει θέση σε αυτόν τον καινούργιο κόσμο.

Το ΜέΡΑ25 έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την προστασία του Περιβάλλοντος, που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο