Τομέας Δικαιοσύνης: Η δίκη των Κούρδων που έγινε στην Αθήνα πριν από λίγες ημέρες, δεν διέφερε σε τίποτα από το να γινόταν στην Άγκυρα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
25 Ιούλ, 2021

Η Ελλάδα δυστυχώς, έγινε, εκτελεστικό όργανο της βούλησης του Ερντογάν και ενεργητικά συμμετέχει στη δίωξη κάθε αντικαθεστωτικής φωνής στην Τουρκία. Η δίκη των Κούρδων που έγινε στην Αθήνα πριν από λίγες ημέρες, δεν διέφερε σε τίποτα από το να γινόταν στην Άγκυρα. Η αυστηρότητα του νόμου εξαντλήθηκε προς ικανοποίηση του Ταγίπ Ερντογάν και μάλιστα την ίδια ημέρα που αυτός έκανε show στα Κατεχόμενα της Κύπρου. Θα περίμενε κανείς σε μια εποχή που πληθαίνουν οι φωνές για την αντιδημοκρατική εκτροπή στην Τουρκία, η ελληνική δικαιοσύνη να στεκόταν στο ύψος των περιστάσεων και να προφύλασσε ανθρώπους που διώκονται από το σκληρό τουρκικό καθεστώς. Αντίθετα, τους αντιμετώπισε όπως ακριβώς θα έκανε η ελεγχόμενη τουρκική δικαιοσύνη.

Η δίκη αυτή μας φέρνει στο μυαλό των διαρκή αγώνα για τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη σε κάθε σημείο του πλανήτη και μας εφιστά την προσοχή, θυμίζοντας μας ότι το πρόβλημα είναι πολύ πιο κοντά από όσο φαίνεται. Όπως μας είχε βάλει στις ίδιες σκέψεις, η Δίκη του Κομπάνι, στην οποία είχαμε παραστεί ως ΜέΡΑ25 και Προοδευτική Διεθνής. Σε αυτή την εμβληματική δίκη – δίωξη της τουρκικής αντιπολίτευσης από το καθεστώς του Ερντογάν, είδαμε το σκληρό πρόσωπο της ανασφάλειας, της αδικίας και της μη λειτουργίας των θεσμών και των κανόνων. Ο αντιδημοκρατικός δρόμος της Τουρκίας, δεν σταματάει εκεί και το καθεστώς δεν εξαντλεί τη διάθεσή του για εκτροπή. Και δυστυχώς, η Ελλάδα δεν πήρε τη θέση που έπρεπε απέναντι στην Ιστορία, απέναντι στον Άνθρωπο και απέναντι στη Δημοκρατία.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο