Τομέας Περιβάλλοντος: Όχι στο bullying όσων αγωνίζονται για τα περιβαλλοντικά προβλήματα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
24 Φεβ, 2021

Η Δήμητρα Βήνη είναι γνωστή στον Πειραιά για τους αγώνες που δίνει ενάντια στην κατασκευή, από την ΟΛΠ-COSCO, μιας προβλήτας που θα καταστρέψει το περιβάλλον και τον αρχαιολογικό χώρο του Πειραιά. Αυτούς τους αγώνες τους δίνουμε πολλοί από εμάς, μαζί της.

Πρόσφατα, η Δήμητρα Βήνη υπέστη πρωτοφανή λεκτική και γραπτή επίθεση από την πλειοψηφία του Κοινοτικού Συμβουλίου, όπου είναι σύμβουλος, με προτροπή να παραιτηθεί επειδή κοινοποίησε στο facebook βίντεο που σατιρίζει το δήμαρχο του Πειραιά για τις αισθητικές παρεμβάσεις του στην πόλη. Ο αυταρχισμός σε όλο του το μεγαλείο!

Δεν θα αναλύσουμε ότι αυτό καταδεικνύει έναν αντιδημοκρατικό πολιτισμό — αυτό είναι εύκολο. Θα επισημάνουμε όμως ότι αυτή η κριτική για τη ζωή στην πόλη, άρρηκτα δεμένη με την κριτική για τα τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα ενός δήμου με ελάχιστο πράσινο — για να αναφέρουμε ένα από τα πολλά προβλήματα του– αυτή η κριτική ενοχλεί. Όσοι και όσες την εκστομίζουν, όπως η Δήμητρα, αφήνεται από κάποιους να εννοηθεί ότι πρέπει να «σωπάσουν».

Για αυτό και εμείς «μιλάμε» σήμερα και την στηρίζουμε. Θα αγωνιστούμε για να ΜΗΝ σωπάσουν οι «ανυπάκουοι» στη χώρα μας, στην Ελλάδα της Χρεοδουλοπαροικίας και του Αυταρχισμού, όπου το Περιβάλλον είναι πόρος έτοιμος για αρπαγή και, τελικά, για θυσία στο βωμό του αχαλίνωτου κέρδους. Αυτήν τη λεηλασία του φυσικού μας κεφαλαίου εμείς την αντιπαλεύουμε.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο