Τηλεδιάσκεψη Τομέα Αθλητισμού με Εκπροσώπους του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
24 Φεβ, 2021

Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 19:00 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Τομέα Αθλητισμού του ΜέΡΑ25 , με εκπροσώπους συλλόγων του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν:

Η κα. Μπακαδήμα Φωτεινή Βουλευτής Β’ Πειραιώς του ΜέΡΑ25,ο κ. Λογιάδης Γεώργιος Βουλευτής Νομού Ηρακλείου Κρήτης του Μέρα25,ο κ. Κων/νος Χουλιάρας, συντονιστής του Τομέα Αθλητισμού του ΜέΡΑ25 και μέλη του Τομέα Αθλητισμού του ΜέΡΑ25.
Οι εκπρόσωποι των συλλόγων ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ που συμμετείχαν ήταν οι:

Ο κ. Γκόβας Γιάννης Πρόεδρος πανελληνίου συνδέσμου γυμναστηρίων,δάσκαλος συλλόγου Taekwondo Jaguar, ο κ. Καρύδης Περικλής προπονητής του Α.Σ.ΑΡΙΩΝ Ιλίου Αττικής, ο κ. Ζούδιαρης Παναγιώτης προπονητής του Α.Σ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, η κα. Κιοσκέρογλου Αναστασία από τον Α.Σ. ΔΥΝΑΜΗ Κορυδαλλού, ο κ. Λώλης Θεόδωρος εκπαιδευτής Αθλητικής Πολιτιστικής Ακαδημίας ΕΥΚΛΕΑΣ ΑΡΤΑΣ, ο κ. Σολδάτος Άγγελος προπονητής ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ από την Πρέβεζα, ο κ. Άλεξ Βέγκα Α.Σ.ΑΚΡΟΠΟΛΗ από το Κουκάκι Αττικής και η κα. Χατζογιαννάκη Κυριακή προπονήτρια Α.Σ. Ερμής Περάματος/Hellas Dream Team. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ ζεστό και εποικοδομητικό κλίμα και τέθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ στην Ελλάδα, τα σημαντικότερα των οποίων είναι :

• Άμεση επιτακτική ανάγκη να ανοίξουν οι σύλλογοι και τα γυμναστήρια,είναι πολύ μεγάλο το διάστημα το οποίο δεν λειτουργούν και η ζημιά που έχει γίνει είναι πολύ μεγάλη σε όλα τα επίπεδα, τόσο στο οικονομικό όσο και στο κοινωνικό με τη νεολαία να απέχει από τις αθλητικές δραστηριότητες.

• Ο αθλητισμός στοχοποιείται από την κυβέρνηση παρόλο που είναι ο χώρος με τα μικρότερα ποσοστά θετικότητας των τεστ σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα. Το χρονικό διάστημα που λειτούργησε μεταξύ των δύο lockdown, εφαρμόστηκαν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα από όλους με μεγάλη επιτυχία.

• Απαιτούνται οικονομικά μέτρα στήριξης άμεσα από την κυβέρνηση, γιατί
υπάρχει μεγάλη ανάγκη κάλυψης των παγίων εξόδων.

• Το ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ είναι το δεύτερο πολυπληθέστερο άθλημα στην Ελλάδα, με αθλητές και προπονητές παγκοσμίου επιπέδου και με τους λάθος χειρισμούς της κυβέρνησης βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική καταστροφή.

• Τέθηκε θέμα για το Μητρώο Αθλητικών Φορέων και τους συλλόγους οι οποίοι οφείλουν να είναι εγγεγραμμένοι σε αυτό. Πρέπει να γίνει επαναπροσδιορισμός των δεδομένων και να θεσπιστεί ένα καλύτερο πλαίσιο.

• Είναι απαραίτητο να δοθούν κίνητρα στα παιδιά για να συνεχίσουν τον πρωταθλητισμό και μετά την εφηβεία.

• Υπάρχουν Δήμοι που δεν εφαρμόζουν τη μη καταβολή δημοτικών τελών από Αθλητικούς συλλόγους, χρειάζεται μία παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών.

• Το παρα-ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ να ενταχθεί στήν ΕΟΜ-ΑΜΕΑ, γιατί υπάρχει ένα κενό που πρέπει θεσμικά να καλυφθεί.

• Πολλοί Δήμοι δεν παραχωρούν τους αθλητικούς χώρους σε συλλόγους του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ για την πραγματοποίηση πανελληνίων διοργανώσεων.

• Απαιτείται περισσότερη προβολή απο τα δημόσια Μ.Μ.Ε και τίς δημόσιες αθλητικές εκπομπές.

Όλοι συμφώνησαν ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για επανέναρξη της λειτουργίας των συλλόγων ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ, αλλά και του αθλητισμού γενικότερα, τηρώντας αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Τη περασμένη χρονιά ο αθλητισμός επανεκκίνησε τον Ιούνιο, σε μία περίοδο η οποία είναι “νεκρή” για τους συλλόγους και πριν καλά καλά προλάβουν να οργανωθούν, ήρθε το δεύτερο lockdown να δώσει το τελειωτικό χτύπημα. Δεν πρέπει να επαναληφθεί το ίδιο λάθος φέτος. Ο Αθλητισμός πρέπει να επανεκκινήσει άμεσα και η κυβέρνηση να βοηθήσει οικονομικά τους συλλόγους, γιατί έχουν απωλέσει μεγάλο μέρος των εσόδων τους και για να επανέλθουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς λειτουργίας απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα. Ταυτόχρονα πρέπει να ανοίξει ο διάλογος για την επόμενη μέρα, γιατί η νεολαία και η κοινωνία γενικότερα με όλα αυτά τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, έχουν απομακρυνθεί από τον αθλητισμό και πρέπει να δώσουμε αγώνα για να επαναφέρουμε τους συμπολίτες μας στους χώρους άθλησης, γιατί ο αθλητισμός είναι υγεία και τρόπος ζωής.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ευχαρίστησαν το ΜέΡΑ25 και το Τομέα Αθλητισμού, στις προσπάθειες που πραγματοποιούν και ζήτησαν να συνεχιστεί η στήριξη από το ΜέΡΑ25.

Το ΜέΡΑ25, οι Βουλευτές του και ο Τομέας Αθλητισμού, δεσμεύθηκαν ότι θα είναι αρωγοί σε κάθε προσπάθεια τους και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να επαναλειτουργήσουν οι σύλλογοι ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ και ο αθλητισμός γενικότερα. Είναι καθήκον του αθλητικού κινήματος να υπερασπιστεί τον αθλητισμό και τα ολυμπιακά ιδεώδη, που δυστυχώς στη χώρα που τα γέννησε στοχοποιούνται από μία κυβέρνηση ανίκανη να αφουγκραστεί τις ανάγκες του αθλητισμού.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο