Τομέας Εξωτερικών και Άμυνας: Η ΕΜΥ στα τάρταρα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
12 Μαρ, 2022

Ενάντια στη προφανή αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τα στελέχη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αγωνίζονται μέρα με τη μέρα να διατηρήσουν το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών της.

Η ΕΜΥ αποτελεί τον επίσημο, δημόσιο πάροχο μετεωρολογικών δεδομένων και υπηρεσιών όλης της ελληνικής επικράτειας, ενώ τα στοιχεία της είναι καθοριστικά για θέματα που αφορούν τη ζωή, την υγεία και την ευημερία των πολιτών, την εθνική οικονομία, την άμυνα, την αγροτική παραγωγή, τις μεταφορές και πολλούς ακόμη τομείς της ζωής. Παράλληλα, η ΕΜΥ εξυπηρετεί την καθ΄ ύλην αρμοδιότητα της Ελλάδας για την παροχή και υποστήριξη υπηρεσιών ναυτικής μετεωρολογίας στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

Οι μηδενικές προσλήψεις τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια και η αδικαιολόγητη παρακράτηση από το ελληνικό δημόσιο του εξασφαλισμένου ευρωπαϊκού κονδυλίου της Eurocontrol, συνιστούν δύο από τους πολλούς λόγους για τους οποίους, με υπαιτιότητα της σημερινής κυβέρνησης, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία μαζί και η αξιοπιστία των υπηρεσιών ναυτικής μετεωρολογίας της ανατολικής Μεσογείου οδηγούνται στα τάρταρα!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο