Τομέας Εργασίας & ΘΟΒ Συνδικαλιστικού: Μια ακόμα δικαστική δικαίωση στον πολυετή αγώνα των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
15 Ιούν, 2021

Μετά από αναμονή 7 ετών και μετά από σειρά άλλων δικών εκδικάστηκε στις 11 Ιουνίου 2021 στο Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η προκλητική και θρασύτατη μήνυση του αστυνομικού των ΥΜΕΤ Τσοκαναρίδη για υποτιθέμενες σωματικές βλάβες που του προκάλεσε η τότε απολυμένη καθαρίστρια του Υπουργείου Οικονομικών Βάσω Γκόβα, κατά τη διάρκεια ειρηνικής διαμαρτυρίας τους ενάντια στην έλευση της τρόικας στο Υπουργείο, με αποτέλεσμα να ανασταλεί η ποινική δίωξη.

Εκ μέρους του ΜέΡΑ25 παραβρέθηκαν η βουλευτής Μαρία Απατζίδη, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Συντονίστρια Συνδικαλιστικού και συναδέλφισσα της Βάσως Γκόβα, Ευαγγελία Αλεξάκη, ο Συντονιστής του Τομέα Εργασίας Διομήδης Σκαλιστής και μέλη της ΘΟΒ Συνδικαλιστικού του ΜέΡΑ25.

Η εμβληματικός, ανυποχώρητος και δίκαιος αγώνας των καθαριστριών από το 2013, που απολύθηκαν, με σκοπό να δοθεί η καθαριότητα σε ιδιώτες επιβαρύνοντας άσκοπα και υπέρμετρα το Δημόσιο και χωρίς προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των καθαριστριών και όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα, και μέχρι σήμερα, στάθηκε φωτεινό παράδειγμα για όλους τους αγώνες των εργαζομένων που επλήγησαν από τις μνημονιακές πολιτικές.

Μετά τη δικαίωση της Ευαγγελίας Αλεξάκη, της Βάσως Γκόβα και όλων όσων αγωνίστηκαν για τη διεκδίκηση αυτονόητων αιτημάτων αποδεικνύεται ότι τίποτε δεν χάνεται αν δεν το αφήσουμε να χαθεί. Σήμερα εξακολουθούν να διεκδικούν τα αυτονόητα: αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, μονιμότητα και σταθερότητα, κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η επικείμενη απόλυση των τωρινών καθαριστριών, μετά τα ασφαλιστικά μέτρα των δύο μηνών που κέρδισαν, αποκαλύπτει το ανάλγητο πρόσωπο της τωρινής κυβέρνησης, που μόνο για τα ιδιωτικά συμφέροντα ενδιαφέρεται, και ανοίγει το δρόμο για νέους αγώνες.

Το ΜέΡΑ25 είναι αλληλέγγυο σε κάθε δίκαιο αγώνα εργαζομένων και κινημάτων για δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Τομέας Εργασίας ΜέΡΑ25, ΘΟΒ Συνδικαλιστικού ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο