Τομέας Εργασίας και Συνδικαλισμού ΜέΡΑ25: Δεν αρκεί μόνο η ηθική ανταμοιβή

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
31 Μαρ, 2020

Ο τομέας εργασίας και συνδικαλισμού του ΜέΡΑ25 θέλει να ευχηθεί από καρδιάς καλή δύναμη και κουράγιο σε αυτούς τους εργαζόμενους, που με την εργασία τους διασφαλίζουν ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού θα παραμείνει στο σπίτι υγιής. Για αυτούς τους γιατρούς, τις νοσηλεύτριες, τα παιδιά στα delivery, τους οδηγούς, τους εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ και εργοστάσια παραγωγής, call centers και τόσους άλλους δεν αρκεί μόνο να τους ανταμείψουμε ηθικά, για όλα αυτά που προσφέρουν αυτές τις μέρες αλλά και υλικά.

Για αυτό προτείνουμε στο Υπουργείο Εργασίας για όσους μήνες διαρκέσει η καραντίνα:

Α) Στους εργαζόμενους που συνεχίζουν να δουλεύουν θα πρέπει να παρέχονται όλα τα μέτρα προστασίας από τις εταιρείες.

Β) Οι εργαζόμενοι να ανταμειφθούν έκτακτως με το επίδομα βαρέων και ανθυγιεινών ή αντίστοιχο έκτακτο επίδομα για όσο κρατήσει το lockdown.

Γ) Να γίνει επαναφορά του βάσιμου λόγου απόλυσης, ώστε να σταματήσει να προστίθεται η εργασιακή ανασφάλεια στη γενικότερη ανησυχία που ζούμε.

Δ) Να καταργήσει ΤΩΡΑ την διάταξη του ένατου άρθρου της από 20-3-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που αφορά όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις, πληττόμενες ή μη, και δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες, χωρίς ενημέρωση, να θέτουν με μονομερή απόφασή τους το μισό προσωπικό τους σε εκ περιτροπής εργασία. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε να μην γίνει η κρίση αυτή η χαριστική βολή για το επίπεδο ζωής και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Τομέας Εργασίας και Συνδικαλισμού ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο