Τομέας Δικαιοσύνης: Κύριε Πρωθυπουργέ τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν σας ανήκουν για να τα μοιράζετε κατά βούληση

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
29 Ιούλ, 2021

Η ανατριχιαστική και εξωφρενική ανακοίνωση του πρωθυπουργού περί μέτρων που «αποδίδουν ελευθερίες σε εκείνους που τις δικαιούνται» συνοδευόμενη από την προσφάτως κατατεθείσα τροπολογία του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την υποχρέωση των εργαζομένων σε εμβολιασμό με υποχρέωση ανάρτησης του ψηφιακού πιστοποιητικού τους στις πλέον «αγαπημένες» ψηφιακές πλατφόρμες της Κυβέρνησης και μάλιστα επί ποινή αναστολής της μισθοδοσίας τους, δεν σαμποτάρει απλά κάθε προσπάθεια, αλλά αποτελεί μία τρομακτική θεσμοθέτηση του κοινωνικού αυτοματισμού, καθώς και απάνθρωπη και αυταρχική αντίληψη σκοτεινών χρόνων της ιστορίας μας.

Η νομοθετική αυτή ρύθμιση και ο à la carte περιορισμός της προστασίας θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών, που μπορεί λόγω των σοβαρών απωλειών αλλά και του πανικού που έφερε η πανδημία να φαντάζουν εύλογα, δικαιολογημένα ή λογικοφανή, δεν μπορούν να ξεπερνούν τα όρια του Συντάγματος, πολλώ δε μάλλον να προσεγγίζουν την ανθρώπινη υπόσταση με όρους οικονομοτεχνικούς.

Η ευεργετική συμβολή των εμβολιασμών στη δημόσια υγεία είναι ιστορικά αδιαμφισβήτητη.

Η αποτυχημένη, όμως, πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη διαχείριση της πανδημίας είναι εκείνη που τελικά ανέδειξε ως κρίσιμο διακύβευμα για την ασφάλεια των πολιτών όχι την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, αλλά την αναγκαιότητα προάσπισης της Δημοκρατίας, των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.

Η ποιότητα της πληροφόρησης και ενημέρωσης αποτελεί τη μοναδική εγγύηση για τη λήψη της απόφασης για τον εμβολιασμό και την αποτελεσματική προστασία της υγείας του κοινωνικού συνόλου.

Κύριε Μητσοτάκη και κύριοι της Κυβέρνησης, οι ζωές μας δεν είναι παιχνίδι στα χέρια σας για να ικανοποιούν τις αυταρχικές σας ορέξεις!

Σας καλούμε να αποσύρετε άμεσα τις διατάξεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και να υιοθετήσετε τις καλές πρακτικές που το ΜεΡΑ25 σας προτείνει από την αρχή της πανδημίας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο