Χρήστος Βρεττάκος, δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας: Δεν θα συνεχίσουμε να είμαστε η πίσω αυλή της Αττικής για τα επόμενα 30 χρόνια

Συνεντεύξεις - videos
29 Ιούλ, 2021

Όπως για τους ψυκτικούς υπάρχει μόνο το Περιστέρι για την κυβέρνηση, έτσι και για τα απορρίμματα υπάρχει μόνο η Φυλή και το Σχιστό. Σε συνέντευξή του στο «Στίγμα της ΜέΡΑς», ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, καταγγέλλει αυτήν την παγιωμένη εδώ και χρόνια αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας για τους χώρους διαχείρισης των σκουπιδιών που έρχεται να επιβεβαιωθεί και πάλι με τα σχέδια για νέες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων, όμως παράλληλα εκφράζει και την αποφασιστικότητα των κατοίκων να μην αποδεχτούν τετελεσμένα:

Είναι τραγικό όταν το ίδιο το κράτος νομοθετεί παράνομα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πάει να δημιουργήσει μονάδα επεξεργασίας απορριμάτων σε προστατευόμενη ζώνη Α, στο όρος Αιγάλεω, και στέλνει το μήνυμα ότι έχει τη δύναμη να το κάνει, γιατί έχει τις απαραίτητες ψήφους στη Βουλή. Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση έρχεται σε αντίθεση και με τη λογική, και με τα δημοκρατικά δικαιώματα των ανθρώπων, και με την αντίληψη για το πως πρέπει να λειτουργεί μια δημοκρατία το 2021.

Αυτό που αποφασίσανε για την περιοχή του Σχιστού έρχεται σαν συνέχεια μιας διαδικασίας που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Δηλαδή, να λύσουν το θέμα των σκουπιδιών, όπως το έκαναν εδώ και 60 χρόνια, θεωρώντας ότι οι μόνες περιοχές που κατοικούνται από ανθρώπους β΄ κατηγορίας είναι η Φυλή και το Σχιστό. Αυτή είναι μια παλιά αντίληψη για τη Νέα Δημοκρατία.

Από τη Δευτέρα έχουμε προχωρήσει σε αποκλεισμό του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμάτων και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Δεν φταίμε εμείς γι αυτό. Το κάνουμε για να στείλουμε ένα μήνυμα στην Κυβέρνηση, στην Περιφέρεια, αλλά και σε άλλους Δήμους, ότι δεν μπορούμε, ούτε θα συνεχίσουμε να είμαστε η πίσω αυλή της Αττικής για τα επόμενα 30 χρόνια. Δεν μπορεί όλο το βάρος του ζητήματος των σκουπιδιών στην Αττική να μεταφέρεται μόνο στη Φυλή και το Σχιστό. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί. Κάποια στιγμή θα το καταλάβει και η κυβέρνηση εκ του αποτελέσματος.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο