Τομέας Δικαιωμάτων: Να σταματήσει η στοχοποίηση του Π. Δημητρά. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι πλάι του

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
09 Ιούν, 2023

Η επίθεση και η στοχοποίηση του Παναγιώτη Δημητρά, είναι επίθεση στην αλληλεγγύη, στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών.

Ως Τομέας Δικαιωμάτων του ΜέΡΑ25 εκφράζουμε την αμέριστη υποστήριξή μας στον υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Παναγιώτη Δημητρά.

Η στοχοποίηση του Παναγιώτη Δημητρά συνεχίζεται με τη σπίλωση της δράσης και της προσφοράς του στον χώρο του προσφυγικού/μεταναστευτικού. Η ανάδειξη των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα σύνορα της Ελλάδας εις βάρος των προσφύγων από τις ελληνικές αρχές είναι ο λόγος δίωξης του.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον Παναγιώτη Δημητρά, όπως και σε κάθε υπερασπιστή/τρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και ζητάμε να σταματήσει η επίθεση και όλες οι διώξεις εναντίον του.

Απαιτούμε να σταματήσουν, εδώ και τώρα, οι εγκληματικές αντιμεταναστευτικές πολιτικές της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να σταματήσουν οι επαναπροωθήσεις προσφύγων, οι πνιγμοί στο Αιγαίο και στα σύνορα. Να αποδοκιμαστούν οι ακραίες και ξενοφοβικές τοποθετήσεις στελεχών και μελών της Νέας Δημοκρατίας.

Παλεύουμε για έναν κόσμο με αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, δημοκρατία και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Διεκδικούμε ένα μέλλον χωρίς καταπίεση, μισαλλοδοξία και αυταρχισμούς.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο