Ένα από τα ιστορικότερα στάδια κλασσικού αθλητισμού και χώρος προπόνησης για τους αθλητές και τις αθλήτριες ιστορικών συλλόγων,το αθλητικό συγκρότημα «Ζηρίνειο» στη Κηφισιά, κινδυνεύει να χαθεί στο βωμό της εξυπηρέτησης του κέρδους και της διευκόλυνσης μίας Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας εις βάρος του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
Η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να μειώσει τον αριθμό των διαδρόμων του σταδίου από έξι σε τέσσερις με σκοπό να επεκτείνει το γήπεδο ποδοσφαίρου, παραχωρόντας ουσιαστικά την αποκλειστική χρήση στην ΠΑΕ Αθλητική Ένωση Κηφισιάς, διότι για να πραγματοποιηθούν αγώνες κλασσικού αθλητισμού σε ένα στάδιο προυποθέτει έξι διαδρομές κατ’ελάχιστο για τους αγώνες δρόμου και με τις αλλαγές που προβλέπονται αυτές θα είναι πλέον τέσσερις, οπότε η διεξαγωγή καθίσταται αδύνατη, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς.
Δυστυχώς, αντί να φτιάχνουμε στάδια για να μπορούν να φιλοξενούνται οι ερασιτεχνικοί αθλητικοί σύλλογοι, καταστρέφουμε και τους λίγους χώρους προπόνησης που έχουμε για τον κλασσικό αθλητισμό και μάλιστα σε ένα στάδιο του οποίου το ταρτάν ανακατευάστηκε μετά από μία αναμονή τεσσάρων ετών από την Περιφέρεια με συνολικό κόστος που ξεπέρασε τις 200.000 ευρώ.
Στην Ελλάδα της «Μητσοτάκης Α.Ε.» και του κ. Αυγενάκη η «εξυπηρέτηση» του επαγγελματικού αθλητισμού είναι προτεραιότητα, βάζοντας τα υπόλοιπα αθλήματα σε δεύτερη μοίρα. Τι και αν διαμαρτύρονται οι αθλητικοί σύλλογοι που χρησιμοποιούν το στάδιο, τι και αν διαμαρτύρεται ο Ολυμπιονίκης μας Χρήστος Τεντόγλου, τι και αν διαμαρτύρονται οι δημότες της Κηφισιάς;
Καλούμε τη Δημοτική αρχή, να ανακαλέσει την απόφαση, να μην καταστρέψει ένα ιστορικό στάδιο που φιλοξένησε, φιλοξενεί και θα φιλοξενεί και στο μέλλον Ολυμπιονίκες, αλλά πάνω απ’όλα φιλοξενεί καθημερινά εκατοντάδες νέα παιδιά, τα οποία αγωνίζονται να κάνουν πράξη τα όνειρα τους. Ο αθλητισμός ενώνει και πρέπει να δοθεί μία λύση η οποία να εξυπηρετεί όλα τα αθλήματα, είτε είναι ποδόσφαιρο είτε είναι στίβος, χωρίς το ένα άθλημα να λειτουργεί «εις βάρος» του άλλου. Πρέπει να ξεπεράσουμε τις παθογένειες πολλών δεκαετιών, να δημιουργούμε χώρους άθλησης και όχι να τους καταστρέφουμε. Οι άνθρωποι του αθλητισμού, αλλά και όσοι κατέχουμε θέσεις ευθύνης, οφείλουμε να εργαζόμαστε αδιάκοπα για την διάδοση των αξιών του αθλητισμού και να προωθούμε τα διαχρονικά ολυμπιακά ιδεώδη.
Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.