Ο Paul Mason, οι Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες και η στοχοποίηση Κόρμπιν – Βαρουφάκη

Συνεντεύξεις - videos
20 Ιούν, 2022

Για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον Paul Mason ρωτήθηκε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο του Guardian, Owen Jones. Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος κάνει αναφορά στη διαρροή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του Paul Mason, την αυθεντικότητα της οποίας ο ίδιος ούτε διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει, και στην οποία φέρεται να έχει χαρτογραφήσει διάφορες αριστερές οργανώσεις στις οποίες χρεώνει φιλο-Πουτινική στάση, και τις οποίες βάζει στο στόχαστρο προσεγγίζοντας για το σκοπό αυτό μέχρι και τις Μυστικές Υπηρεσίες.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολίασε λέγοντας πως ένα από τα πράγματα που τον κάνουν να χάνει τη θέλησή του για ζωή είναι ο εμφύλιος πόλεμος εντός της Αριστεράς, και ότι δεν θέλει σε καμία περίπτωση να είναι μέρος αυτού του εμφύλιου πολέμου. Όπως είπε τον Paul Mason τον γνωρίζει χρόνια, τον έχει υποδεχτεί στο κτήριο της ελληνικής βουλής, δούλεψαν μαζί, έκλαψαν μαζί κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων λιτότητας εδώ στην Ελλάδα και είχαν διαφωνήσει έντονα κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο οικονομικών γιατί ο Paul Mason υποστήριξε την παράδοση του Τσίπρα θεωρόντας ότι ο Τσίπρας δεν είχε εναλλακτική. Από την άλλη o Γιάνης Βαρουφάκης θεώρησε αυτό που έκανε ο Τσίπρας ασυγχώρητο γι’ αυτό και είχαν με τον Paul Mason μια ευγενική μεν, διαφωνία δε.

Έχοντας διαβάσει τα email που διέρρευσαν, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 υποστήριξε πως αν αυτά τα email είναι πραγματικά, τότε το απεχθές ανταγωνίζεται το ποταπό. Γιατί είναι απεχθές και ποταπό να χαρτογραφήσεις τους συντρόφους σου με έναν τρόπο που παραπέμπει σε τακτικές της CIA και της NSA όταν χαρτογραφούν ανατρεπτικά στοιχεία που δημιουργούν προβλήματα στις δυνάμεις εξουσίας, και μάλιστα τοποθετώντας τον Jeremy Corbyn στο επίκεντρο, ως την αιχμή του δόρατος στην προπαγάνδα υπέρ του Πούτιν. Για τον Γιάνη Βαρουφάκη αυτό είναι αρκετό. Γιατί γνωρίζει τον Jeremy Corbyn, έχουν ασκήσει ο ένας στον άλλον κριτική, αλλά είναι σύντροφοι, και υπάρχει ένα πράγμα που γνωρίζει καλά: ότι ο Jeremy δεν είναι υποστηρικτής του Πούτιν. Ο Γιάνης Βαρουφάκης εύχεται ο Paul Mason να μην είναι μέρος μιας σκοτεινής προσπάθειας δαιμονοποίησης συντρόφων του. Ιδίως όταν είναι τόσο πρόδηλο ψέμα. Αυτού του είδους οι πρακτικές είναι από τα λίγα πράγματα που κάνουν τον Γιάνη Βαρουφάκη να θέλει να τρέξει σε μια σπηλιά και να εξαφανιστεί από προσώπου γης. Και δεν είναι πολλά αυτά που του δημιουργούν αυτή την αίσθηση.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο