Τομέας Αθλητισμού: Ο Αθλητισμός δεν είναι πεδίο μικροπολιτικής και κομματικής αντιπαράθεσης «φίλοι» του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
31 Ιαν, 2023

Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με τον ΣΕΓΑΣ, την πρόεδρο Σοφία Σακοράφα και τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στην Ομοσπονδία.

Ως ΜέΡΑ25 έχουμε στηλιτεύσει, ουκ ολίγες φορές, τη προσπάθεια του κ. Αυγενάκη να παρέμβει στις Ομοσπονδίες καθώς και την ανεπιτυχή προσπάθεια ελέγχου του ΣΕΓΑΣ με κάθε τρόπο στις προηγούμενες εκλογές. Δυστυχώς για αυτόν αλλά ευτυχώς για το στίβο, οι προσπάθειές του δεν καρποφόρησαν καθώς ο σεβασμός στο πρόσωπο της Σοφίας Σακοράφα, η διαχρονική της πολιτική και αθλητική στάση και η καθολική αποδοχή από τον κόσμο του αθλητισμού και όχι μόνο, την οδήγησαν στην προεδρεία του ΣΕΓΑΣ.

Η αναφορά σε «πρόσκαιρη ετερογενή συμμαχία» και σε «κοντόφθαλμη ετερόκλητη και ευκαιριακή συμμαχία» από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για κάποιες αποφάσεις του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, είναι τουλάχιστον ατυχής και μετατρέπει την αρχαιότερη και μία απο τις μεγαλύτερες ομοσπονδίες, σε πεδίο μικροκομματικών αντιπαραθέσεων.

Επίσης, η αναφορά σε «πράξη απελπισίας για να διασωθεί πολιτικά» είναι ανάξια σχολιασμού, στερείται λογικής και επιχειρημάτων και λυπούμαστε για τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι οποίοι προσπαθούν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη με τις ίδιες τακτικές που εφαρμόζει και ο κ.Αυγενάκης.

Προτρέπουμε τους συναδέλφους του Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να σταθούν στο πλευρό του ΣΕΓΑΣ και του ΔΣ, να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στην υποχρηματοδότηση της Ομοσπονδίας, στην ακαταλληλότητα των σταδίων και στη πολιτική που υποβαθμίζει τον αθλητισμό.

Τέλος, θέλουμε να συμφωνήσουμε στο ότι είναι αναγκαία η δημιουργία ενός προοδευτικού δημοκρατικού μετώπου απέναντι στη κυβέρνηση Μητσοτάκη, εμείς ως ΜέΡΑ25 έχουμε καταθέσει στο δημόσιο διάλογο τις προτάσεις μας, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν είδαμε καμία ανταπόκριση.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο